Ράλι Monte Carlo: Ο τερματισμός του Ott Tänak που έγινε viral

Ράλι Monte Carlo: Ο τερματισμός του Ott Tänak που έγινε viral

Η ηρωική οδήγηση του Ott Tänak στην Power Stage για να κρατήσει την θέση του στο βάθρο με το… δικύλινδρο Fiesta και ο θεαματικός τερματισμός του.

Το Ράλι Monte Carlo είχε πολλούς πρωταγωνιστές, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Πρώτα από όλα, ο νικητής Sébastien Ogier. Η Toyota που ανέβηκε βάθρο στην πρώτη της εμφάνιση. Και φυσικά, ο Ott Tänak.

O Εσθονός οδήγησε πολύ γρήγορα και θεαματικά από την αρχή. Κράτησε ψηλά τη σημαία της Ford όταν ο Ogier είχε την έξοδο του το πρωί της Παρασκευής. Όμως το Fiesta του Tänak είχε πρόβλημα με το κιβώτιο το Σάββατο, ειδικά στα κατεβάσματα. Το αντιμετώπιζε αποτελεσματικά όμως, και κρατούσαν το 1-2 με τον Ogier που στο μεταξύ είχε επανακάμψει, όταν ο Neuville είχε την έξοδο στην οποία έσπασε την ανάρτησή του Hyundai.

Το πρωί της Κυριακής τα προβλήματα στο κιβώτιο συνεχίστηκαν, αλλά δεν σταμάτησε εκεί η κακοτυχία του Tänak. Με πρόβλημα στα ηλεκτρονικά, έχασε και δύο κυλίνδρους από το μοτέρ του, και θα έπρεπε να κάνει τις τρεις τελευταίες ειδικές με τραγικά μειωμένη ισχύ. Τελικά η μία Ε.Δ ακυρώθηκε λόγω απειθαρχίας των θεατών στις υποδείξεις των κριτών, πράγμα που κάπως διευκόλυνε τον Tänak.

Έχασε τη δεύτερη θέση από τον Latvala και έφτασε στην εκκίνηση της Power Stage στην τρίτη θέση, και 46' 60” μπροστά από τον τέταρτο Dani Sordo με το Hyundai. H Ε.Δ ξεκινούσε από το La Bollene και τα 2/3 της διαδρομής, ως το διάσημο πέρασμα Col de Turini, ήταν έντονη ανηφόρα. Σε αυτό το κομμάτι ο Tanak ήταν ήδη 40” πιο αργός από τον Ισπανό της Hyundai και όλα έδειχναν ότι με αυτό το ρυθμό θα χάσει τη θέση στο βάθρο. Όμως από εκεί και ως τον τερματισμό, στα τελευταία 7 κατηφορικά χιλιόμετρα όπου πλέον η δύναμη δεν έπαιζε ρόλο, ο Tänak οδήγησε ηρωικά. Ενώ οι συνθήκες γίνονταν όλο και χειρότερες με περισσότερο χιόνι και πάγο, πήγαινε κυριολεκτικά "χωρίς αύριο", και τελικά μείωσε τη διαφορά. Έχασε μόλις 8” μέσα στην Power Stage. Οπότε κράτησε την τρίτη θέση με διαφορά 38” από τον Sordo.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube