Ράλι Monte Carlo: Επεισοδιακό ξεκίνημα με διακοπή της πρώτης ειδικής [upd]

Ράλι Monte Carlo: Επεισοδιακό ξεκίνημα με διακοπή της πρώτης ειδικής [upd]

Η ειδική διεκόπη μετά από ατύχημα του Paddon

Επεισοδιακά ξεκίνησε ο αγώνας με την πρώτη ειδική να σημαδεύεται από μια άσχημη έξοδο που είχε ο Paddon.

Ο Ogier ήταν αυτός που άνοιξε το χορό. "Δεν ήθελα να πιέσω με το... καλησπέρα" είπε, "είναι πρώτη ειδική της χρονιάς, σίγουρα μπορούσα να παώ πιο γρήγορα. Το αυτοκίνητο είναι αρκετά καλό, θα δούμε πώς θα κινηθούμε στη συνέχεια".

Πίσω του ο Neuville ήταν κατά 0,7" ταχύτερος με το Hyundai. Στον τερματισμό παραπονέθηκε για το στήσιμο του αυτοκινήτου του: "Είναι πολύ μαλακό το set up της ανάρτησης, το αυτοκίνητο χαζεύει, στο τελευταίο κομμάτι νόμιζα ότι πήγαινα πολύ αργά. Πρέπει να φυλάγεσαι γιατί δεν ξέρεις που είναι ο πάγος. Αλλά τελικά φαίνεται δεν είμασταν και τόσο αργοί", είπε ο Βέλγος, κρίνοντας από το γεγονός ότι είχε περάσει τον Ogier.

Ενώ ο Tanak που είχε ήδη πάρει εκκίνηση είχε κάνει το ταχύτερο πέρασμα στο πρώτο split, ήρθε ήρθε η έξοδος του Paddon. Ο Νεοζηλανδός έχασε τον έλεγχο του Hyundai λίγο πριν τον τερματισμο της ειδικής σε μια αριστερή αργή στροφή και είχε μια άσχημη έξοδο. Το πληγωμένο αυτοκίνητο έμεινε στη μέση του δρόμου και έκλεινε την ειδική.

Στην αρχή προέκυψε ένα πρόβλημα με το αν το πλήρωμα ήταν καλά αλλά στη συνέχεια η οργάνωση του αγώνα πιστοποίησε πως τόσο ο Paddon όσο και ο συνοδηγός του Kennard είναι καλά στην υγεία τους. Σύμφωνα με το Αutosport όμως, μπορεί από το ατύχημα να έχει τραυματιστεί ένας θεατής
Πίσω από τον Paddon έρχονταν οι Sordo, Latvala, Tanak, Meeke, Breen και Lefebvre.
 
Με το αυτοκίνητο του Paddon να κλείνει το δρόμο οι οδηγοί όλοι καθυστέρησαν και η οργάνωση αποφάσισε να διακόψει στη συνέχεια την ειδική. Τα αυτοκίνητα μετα τη διακοπή της πρώτης ειδικής (ENTREVAUX-VAL DE CHALVAGNE-UBRAYE μήκους 21.25 km), κατευθύνθηκαν σε κονβόι προς τη δεύτερη ειδική της βραδιάς. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube