Ράλι Μεξικού: Συνεχίζει επικεφαλής ο Meeke

Ράλι Μεξικού: Συνεχίζει επικεφαλής ο Meeke

Μετά το τέλος του πρωινού loop του Σαββάτου ο Kris Meeke και το Citroen C3 WRC συνεχίζουν να οδηγούν τον αγώνα.

Μετά το πρωινό σκέλος του Σαββάτου, στο Ράλι του Μεξικού, ο Kris Meeke συνεχίζει να προηγείται. Συντηρεί το προβάδισμα που πήρε εκμεταλλευόμενος την καλή σειρά εκκίνησης.

Μετά τις δύο εγκαταλείψεις σε Monte Carlo και Σουηδία, εκκινούσε τελευταίος, έχοντας πλέον καθαρό δρόμο. Τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα του χρειάζονται αυτό το καλό αποτέλεσμα. Αλλά πάνω από όλα ο ίδιος ο θεσμός και εμείς οι θεατές θέλουμε να αποδειχθούν ο Βρετανός και η Citroen σοβαροί παίχτες στο παιχνίδι του τίτλου.

Δεύτερος είναι ο Sebastien Ogier που είχε μια μικρή έξοδο στην 10η Ε.Δ και χρειάστηκαν κάποιες επισκευές αισθητικής φύσης στο Fiesta WRC. Κατά τα άλλα συνεχίζει κανονικά, χωρίς τα προβλήματα υπερθέρμανσης του κινητήρα που είχε την Παρασκευή. Ο Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής δηλώνει ότι δεν θα ρισκάρει τα πάντα για να πιάσει τον Meeke. Στην 3η θέση ακολουθεί ο Neuville με το Hyundai i20. Αυτός κι αν φυλάγεται, μετά από δύο εγκαταλείψεις σε Monte και Σουηδία, ενώ οδηγούσε τον αγώνα. Στην 4η θέση είναι ο Ott Tanak, σε έναν μοναχικό αγώνα. Μακριά πολύ από την πρώτη τριάδα και σχετικά ασφαλής από τον πέμπτο Hayden Paddon. O Νεοζηλανδός έκλεψε την 5η θέση από τον Hanninen, ο οποίος είναι το πρώτο Toyota της κατάταξης. Αλλά είναι άρρωστος και χρειάστηκε να σταματήσει για να κάνει εμετό στο τέλος της 11ης Ε.Δ. Ο Latvala, ο οποίος έχασε πολύ χρόνο την Παρασκευή, όταν ξεκινούσε πρώτος και σκούπιζε τον δρόμο, είναι 42” πίσω από τον Hanninen. Ευτυχώς το Σάββατο δεν είχε τα προβλήματα της Παρασκευής, όταν αντιμετώπισε υπερθέρμανση στον κινητήρα και στα φρένα. Ακόμη και στο διαφορικό.

Οδηγώντας όπως βλέπουμε στη φωτογραφία, ο Dani Sordo με το Hyundai i20 ήταν ο ταχύτερος στο πρωινό loop του Σαββάτου κερδίζοντας δύο ειδικές. Αλλά είναι στην 12η θέση, δύο λεπτά μακριά από την 10άδα, μετά την ποινή 5’ που πήρε επειδή δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το τελευταίο σκέλος του προγράμματος της Παρασκευής.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube