Ράλι Μεξικού: Πώς η VW έδωσε τη νίκη στον Meeke [video]

Ράλι Μεξικού: Πώς η VW έδωσε τη νίκη στον Meeke [video]

Το Passat που κράτησε το C3 WRC «όρθιο» στην επεισοδιακή Power Stage

Ένα... κεράκι στη VW πρέπει να ανάψει ο Kris Meeke για τη νίκη του στο ράλι του Μεξικού. 
 
Ο Βορειοϊρλανδός έχοντας χτίσει μια διαφορά πάνω από από 40” από τον Sebastien Ogier πριν την Power Stage έδειχνε να ελέγχει τον αγώνα.
Ωστόσο φαίνεται πως μπήκε στην τελευταία ειδική του αγώνα θέλοντας να πιέσει και ενδεχομένως να κερδίσει και αυτήν και να πάρει τους επιπλέον πέντε βαθμούς.

Μπορεί να πανηγυρίζει με τα σομπρέρο και τις μεξικάνικες μπότες ο Meeke με τον Nagle, όμως
λίγη ώρα πριν είχαν χάσει τον κόσμο κάτω από τα πόδια τους... Η μαγεία του WRC
 
Όμως λίγο πριν τον τερματισμό της Power Stage, το C3 WRC απογειώθηκε σε ένα αλματάκι που βρισκόταν στην είσοδο μιας πολύ γρήγορης δεξιάς. Μοιραία, βγήκε από το δρόμο και κατέληξε σε μια αλάνα με παρκαρισμένα αυτοκίνητα θεατών, με ένα από τα οποία είχε και επαφή.
 
Ήταν ένα VW Passat το οποίο ήταν και αυτό που όπως φαίνεται συγκράτησε το C3 WRC και το έσωσε από την τούμπα που θα τον είχε οδηγήσει σε εγκατάλειψη. 
Μάλιστα ο Meeke ήταν τόσο τυχερός που η επαφή που είχε με το Passat δεν πλήγωσε καθοριστικά το αυτοκίνητο του και έτσι, ύστερα από μια... περιπλάνηση στο πάρκινγκ βρήκε το δρόμο να βγει και πάλι στην ειδική και κατάφερε να τερματίσει στην πιο επεισοδιακή νίκη σε αγώνα του WRC των τελευταίων χρόνων. 


O... από μηχανής θεός για τον Meeke ήταν αυτό το Passat που λειτούργησε σαν μπαριέρα 
 
Κάπως έτσι και με δεδομένη τη διαφορά που είχε ήδη χτίσει από τον Ogier, ο Meeke κατάφερε μια νίκη που ούτε ο ίδιος δεν πίστευε (έτρεμαν τα πόδια του στον τερματισμό από την υπερένταση και είναι φυσικό), ούτε η ομάδα που εκεί που ήταν έτοιμοι να πανηγυρίσουν, χτυπούσαν το κεφάλι τους... Ευτυχώς για λίγα μόνον δευτερόλεπτα. 
 
Δεν πίστευαν αυτό που έβλεπαν στην ομάδα της Citroen 
 
Όσο για τον κάτοχο του Passat CC ποζάρει χαμογελαστός μπροστά στο αυτοκίνητό του και μπορεί να υπερηφανεύεται πως άθελά του έγινα συμμέτοχος της πρώτης νίκης του C3 WRC
Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν η Citroen θα αποκαταστήσει τη ζημιά του Passat, κάτι που τουλάχιστον σε ένδειξη ευγνωμοσύνης πρέπει να το κάνει. 
Εκτός αν ο νεαρός ιδιοκτήτης του θέλει να το κρατήσει έτσι χτυπημένο, με την ελπίδα ότι θα αποκτήσει συλλεκτική αξία
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube