Ράλι Μεξικού: Τα highlights του Σαββάτου [videos]

Ράλι Μεξικού: Τα highlights του Σαββάτου [videos]

Ο Kris Meeke με το Citroen C3 WRC είναι πολύ κοντά στη νίκη που θέλει τόσο πολύ για να αντιστρέψει το άσχημο ξεκίνημα που είχε στη σεζόν.

Με την ολοκλήρωση και του απογευματινού loop του σκέλους του Σαββάτου, ο Kris Meeke με το Citroen C3 WRC είναι πλέον πολύ κοντά στη νίκη στο Ράλι του Μεξικού.

Ο συνδυασμός πήρε κεφάλι την Παρασκευή, όταν εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το γεγονός ότι ξεκινούσε πίσω, σύμφωνα με τη θέση του στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, ενώ τα ανταγωνιστικά του Toyota, Ford και Hyundai «σκούπιζαν» τις Ε.Δ. Οδηγός και ομάδα θέλουν απελπισμένα αυτό το καλό αποτέλεσμα ώστε να αντιστρέψουν το άσχημο ξεκίνημα που είχε για αυτούς η σεζόν σε Monte Carlo και Σουηδία.

 Ο Sebastien Ogier με το Ford Fiesta WRC της M-Sport κυνηγούσε τον Meeke, αλλά είχε ένα τετακε στην 10η Ε.Δ. που του στοίχισε 10”. Σαν αποτέλεσμα το τέλος της μέρας τον βρήκε πάνω από μισό λεπτό πίσω από την κορυφή. Οι δυο τους είχαν διαφορετική στρατηγική ελαστικών στο απογευματινό loop, με τον Meeke να χρησιμοποιεί τέσσερα σκληρά λάστιχα και δύο μαλακά, ενώ ο Ogier χρησιμοποίησε δύο σκληρά και τρία μαλακά Michelin. Τα σκληρά είχαν καλή απόδοση και λιγότερη φθορά, αντίθετα με τα μαλακά που διαλύθηκαν γρήγορα χάνοντας το έτσι και αλλιώς μικρό πλεονέκτημα ταχύτητας που πρόσφεραν σε όσους τα διάλεξαν. Παρόλα αυτά, ο Ogier θα είχε καταφέρει να μειώσει τη διαφορά αν δεν είχε το τετακε. Μετά το συμβάν ο παγκόσμιος πρωταθλητής δήλωσε ότι δεν θα ρισκάρει υπερβολικά για να πιάσει το Citroen, βλέποντας μακριά στο κυνήγι του τίτλου. Έτσι κι αλλιώς οι βαθμοί της 2ης θέσης θα τον φέρουν και πάλι πρώτο στην κατάταξη του πρωταθλήματος.

Ο Neuville ήταν ένας από αυτούς που υπέφεραν από την φθορά των ελαστικών. Και συνεχίζει στην 3η θέση, με διαφορά 39,5” από τον Ogier, τρεις Ε.Δ πριν το τέλος. Ο Ott Tanak φαίνεται συμβιβασμένος με την 4η θέση, χωρίς να απειλεί ή να απειλείται. Θα είναι ο πρώτος του τερματισμός εκτός βάθρου φέτος, αν ο αγώνας ολοκληρωθεί έτσι για αυτόν. Ο Εσθονός δεν μπορούσε να πιάσει τον Neuville στο πρωινό loop. Στο απογευματινό ήταν πιο ευχαριστημένος και κέρδισε δύο Ε.Δ, μετά από κάποιες αλλαγές στο set up.

O Hayden Paddon με το Hyundai i20 WRC όπως και ο team mate του Neuville υπέφερε από την φθορά των ελαστικών. Τελείωσε τη μέρα στην 5η θέση μπροστά από τα δύο Toyota. O Latvala πέρασε τον Hanninen και είναι τώρα στην 6η θέση. Ο νικητής της Σουηδίας πλήρωσε το γεγονός ότι έφτασε στο Μεξικό πρωτοπόρος της βαθμολογίας και έμπαινε πρώτος στις ειδικές διαδρομές την Παρασκευή, ανοίγοντας το δρόμο. Υπέφερε επίσης από υπερθέρμανση κινητήρα και φρένων. Το Σάββατο ο Latvala πειραματίστηκε με ρυθμίσεις κινητήρα και επιλογές ελαστικών, αντιμετωπίζοντας τη μέρα περισσότερο σαν ευκαιρία για δοκιμές. Ο Hanninen με το άλλο Yaris WRC το πρωί ήταν άρρωστος και χρειάστηκε να σταματήσει για να κάνει εμετό. Στο απογευματινό loop ένιωσε καλύτερα και κράτησε την 7η θέση.

Ο Dani Sordo είχε εξαιρετικά γρήγορο ρυθμό το πρωί του Σαββάτου, κερδίζοντας δύο Ε.Δ, αλλά είναι μόλις στην 8η θέση. Ο Ισπανός ξεκίνησε τον αγώνα με 10 λεπτά ποινή, όταν δεν ολοκλήρωσε την δεύτερη Υπερειδική το βράδυ την δεύτερη Υπερειδική. Τουλάχιστον επέστρεψε στους βαθμούς, αλλά είναι 45” πίσω από τον Hanninen οπότε δεν ελπίζει σε πολλά.

Τη δεκάδα συμπληρώνουν ο Elfyn Evans με το Fiesta WRC στα χρώματα της DMACK ο οποίος επίσης ξεκίνησε με ποινή 5 λεπτών για αλλαγή κινητήρα, και ο Pontus Tidemand με Skoda Fabia R5, πρώτος στην κατηγορία WRC2.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube