Ράλι Μεξικού: Ο Meeke προηγείται μετά την επεισοδιακή πρώτη ημέρα

Ράλι Μεξικού: Ο Meeke προηγείται μετά την επεισοδιακή πρώτη ημέρα

Ο Βρετανός έφερε το C3 WRC 20,9” εμπρός το Fiesta του Ogier

Μετά από πολλές περιπέτειες ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα στο ράλι του Μεξικού που βρήκε τον Meeke να προηγείται στην προσωρινή γενική κατάταξη. 

Οι οδηγοί δεν μπόρεσαν να τρέξουν τις δύο πρώτες ειδικές διαδρομές του σκέλους αφού εξαιτίας ενός σοβαρού τροχαίου ατυχήματος η εθνική οδός που συνδέει το Μέξικο Σίτι με την πόλη León όπου και το κέντρο του αγώνα είχε κλείσει. 

Ετσι τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά υποστήριξης που έρχονταν από την Πόλη του Μεξικού στη León (αφού είχαν ολοκληρώσει την υπερειδική στην πλατεία Zócalo) δεν έφτασαν εγκαίρως  με τους οδηγούς που στο μεταξύ είχαν φτάσει αεροπορικώς να περιμένουν μάταια το κονβόι.

Οι οργανωτές αναγκάστηκαν να ακυρώσουν το πρώτο πέρασμα από την El Chocolate των 54,9 km και την  Las Minas των 19,68 km και έτσι τα πληρώματα έκαναν από μια φορά την κάθε ειδική αντί για δύο. 

Στην El Chocolate λοιπόν, μια ειδική που από το μήκος της και μόνον αναδεικνύεται από τις πλέον δύσκολες και απαιτητκές όχι μόνον του συγκεκριμένου αγώνα αλλά ολόκληρου του πρωταθλήματος, τον ταχύτερο χρόνο έκανε ο Μeeke με τον Ogier να ακολουθεί δεύτερος (+ 7,3”) εμπρός απο τα Hyundai των Paddon, Sordo και Neuville. 

O Βρετανός βρήκε, χάρη και στη σειρά εκκίνησης, πολύ πιο καθαρό δρόμο και έτσι οδηγώντας γρήγορα και σταθερά κατάφερε να βρεθεί εμπρός στην κατάταξη. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Latvala που ξεκινούσε πρώτος έκανε τον 9ο χρόνο στην ειδική όντας 12,7” πιο αργός από τον Meeke
Ωστόσο ο Latvala  ταλαιπωρήθηκε και από προβλήματα στο κεντρικό διαφορικό αλλά και προβλήματα θερμοκρασίας. Ο ίδιος δήλωσε ότι γνώριζε πως ξεκινώντας πρώτος θα έπρεπε να έχανε χρόνο καθαρίζοντας το δρόμο, ωστόσο ελπίζε σε μια καλύτερη συνέχεια. 

Tην επόμενη ειδική, την Las Minas των 19,68 km κέρδισε ο Neuville με τον Meeke να τερματίζει στην 4η θέση (+8,2”) αλλά τον Ogier να χάνει και άλλο χρόνο όντας κατά 14,2” πιο αργός από τον νικητή. 

Ακολούθησαν η Street Stage Guanajuato των 1,09 km και η Autodromo de Leon των 2,3 Km που έγινε δύο φορές για να ολοκληρωθεί η ημέρα και να διαμορφωθεί η τελική κατάταξη που όπως είπαμε βρήκε τον Meeke να προηγείται κατά 20,9” του Ogier με τους Neuville, Hanninen και Tanak να συμπληρώνουν την πεντάδα

Ο Βρετανός στο σέρβις πάρκ δήλωνε χαρούμενος αλλά επιφυλακτικός για τη συνέχεια αφού πρόκειται για έναν δύσκολο αγώνα. Εχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας είπε με νόημα. 

Όσο για τον Tanak αντιμετώπισε μαζί με τον Evans σημαντικά προβλήματα υπερθέρμανσης του κινητήρα και μάλιστα ο Tanak αναγκάστηκε να κόψει ρυθμό στην El Chocolate για να ρίξει τη θερμοκρασία από τους 120 βαθμούς που όπως είπε χαρακτηριστικά “χτυπούσε συναγερμό”. 

Ο Evans πάλι, μπορεί να κέρδισε μια ειδική και να σημείωσε δύο δεύτερες θέσεις αλλά έχει στην πλάτη του μια ποινή πέντε λεπτών λόγω αλλαγής κινητήρα μετά το shakedown, οπότε έχει πέσει πίσω στη γενική κατάταξη. 

Η σημερινή ημέρα περιλαμβάνει συνολικά εννέα ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 157,57 km και είναι το σκέλος με τα περισσότερα αγωνιστικά χιλιόμετρα στον αγώνα. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube