Ράλι Κορσικής: Ο Meeke μπροστά από τον Ogier

Ράλι Κορσικής: Ο Meeke μπροστά από τον Ogier

O Kris Meeke με το Citroen είναι επικεφαλής στο ξεκίνημα του πρώτου κανονικού ασφάλτινου αγώνα της χρονιάς.

Ο Meeke έκανε τον καλύτερο χρόνο και στις δύο πρώτες ειδικές του αγώνα, τις Pietrosella-Albitreccia και Plage du Liamone-Sarrola-Carocpino, και ήταν 8,9” μπροστά από τον Sebastien Ogier (M-Sport Ford) στη μεσημεριανή ανασυγκρότηση.

Ο Thierry Neuville (Hyundai) είναι στην 3η θέση, έχοντας μείνει σταδιακά πίσω από τους Meeke και Ogier, και νιώθει πίσω του την απειλή του Ott Tanak με το δεύτερο M-Sport Fiesta.

Ο Tanak και ο Dani Sordo (Hyundai) έκαναν ακριβώς τον ίδιο χρόνο στην E.Δ.1, αλλά ο Εσθονός ήταν ταχύτερος στην E.Δ.2, αφήνοντας τον Ισπανό να αμύνεται απέναντι στον Craig Breen με το δεύτερο Citroen. H Citroen έχει κατεβάσει τρία νέα C3 για πρώτη φορά φέτος, με το τρίτο, αυτό του Stephane Lefebvre, να βρίσκεται στην 9η θέση, πίσω από το τρίτο Hyundai, που το οδηγεί ο Hayden Paddon.

Η Toyota είχε ένα δύσκολο ξεκίνημα στην πρώτη της εμφάνιση στην Κορσική εδώ και πολλά χρόνια. Ο Jari-Matti Latvala οδήγησε «πολύ διστακτικά» –όπως παραδέχτηκε ο ίδιος– όλο το πρωί, με αποτέλεσμα να είναι μόλις 7ος, 34” πίσω από τον πρώτο.

Ο team-mate του, ο Juho Hanninen, έδειχνε από τους χρόνους στα split να είναι μέσα στη μάχη για το βάθρο, αλλά χτύπησε στο στηθαίο μιας γέφυρας κοντά στο τέλος της πρώτης ειδικής. Με τη σύγκρουση διέρρευσε βενζίνη και το Yaris έπιασε φωτιά. Ο Φιλανδός την έσβησε και κατάφερε να φτάσει στον τερματισμό με 14 λεπτά καθυστέρηση, αλλά αποφάσισε να εγκαταλείψει στην απλή για την Ε.Δ.2.

Ο Elfyn Evans (Ford) ήταν 9ος μετά την Ε.Δ. 1, αφού τα λάστιχα της DMACK υστερούσαν έναντι των Michelin στην άσφαλτο. Ο Ουαλός στη συνέχεια αντιμετώπισε υδραυλικά προβλήματα στην επόμενη ειδική κι έχασε πάνω από δύο λεπτά.

Ο Andreas Mikkelsen συνεχίζει εκεί που ήταν στο Monte Carlo: στην κορυφή της κατηγορίας WRC2 με το Skoda Fabia R5. O Eric Camilli (M-Sport Fiesta R5) είναι όμως μόνο 5,8” πίσω του, καθώς οι δυο τους κρατούν τη 10η και την 11η θέση της γενικής κατάταξης.

Ο αγωνιζόμενος στη Formula E, αλλά και στο WEC με την Toyota, Stephane Sarrazin, οδηγεί για τη δική του ομάδα ράλι, που κάνει το ντεμπούτο της, και βρίσκεται στη 12η θέση με άλλο ένα Skoda Fabia R5. Ο Γάλλος είναι μόνο 10” πίσω από τον Mikkelsen, αλλά δεν είναι δηλωμένος στο πρωτάθλημα WRC2.

Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΥΚΛΟΥ:

Θ.ΠΛΗΡΩΜΑΟΜΑΔΑΑΥΤ.ΧΡ./ΔΙΑΦ.
1Kris Meeke, P.NagleCitroen Total Abu Dhabi WRTCitroen38m18.8s
2Sebastien Ogier, J.IngrassiaM-Sport World Rally TeamFord8.9s
3Thierry Neuville, N.GilsoulHyundai MotorsportHyundai17.2s
4Ott Tanak, M.JarveojaM-Sport World Rally TeamFord21.5s
5Dani Sordo, M.MartiHyundai MotorsportHyundai26.7s
6Craig Breen, S.MartinCitroen Total Abu Dhabi WRTCitroen29.7s
7Jari-Matti Latvala, M.AnttilaToyota Gazoo Racing WRCToyota34.8s
8Hayden Paddon, J.KennardHyundai MotorsportHyundai45.0s
9Stephane Lefebvre, G.MoreauCitroen Total Abu Dhabi WRTCitroen1m06.1s
10Andreas Mikkelsen, A.JagerSkoda MotorsportSkoda1m28.2s

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube