Ράλι Γερμανίας: Επιστροφή στην άσφαλτο [video]

Ράλι Γερμανίας: Επιστροφή στην άσφαλτο [video]

Προβλέπεται μεγάλη μάχη των επικεφαλής της βαθμολογίας Neuville και Ogier με τους υπόλοιπους να διεκδικούν ο καθένας για τους λόγους του τη νίκη

Με τους Neuville και Ogier να ισοβαθμούν στην κορυφή ο αγώνας της Γερμανίας (17-20 Αυγούστου) αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
 
Με δεδομένο μάλιστα ότι τα Hyundai φέτος αποδεικνύονται πολύ πιο γρήγορα και αξιοπίστα ο Γάλλος πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να διατηρήσει τη θέση του, με την προϋπόθεση ότι ο Βέλγος δεν θα κάνει το λάθος. 
 
Αυτό δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιποι του WRC θα παραμείνουν θεατές στη μάχη της επικράτησης. Τουναντίον, φέτος η εξέλιξη του πρωταθλήματος μας έχει δείξει ότι ο νικητής μπορεί να έρθει από το πουθενά (ή σχεδόν...) και ουδείς δικαιούται να υποτιμά τον αντίπαλο γιατί θα τον βρει... μπροστά του. 
 
Σε όλα αυτά πρέπει να συνυπολογίσουμε τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στους αμπελώνες της Γερμανίας και οι οποίες πολλές φορές μπορεί να είναι καθοριστικές για την έκβαση του αποτελέσματος.
Οι ειδικές είναι πολύ στενές και το λάθος δεν έχει και τόσα περιθώρια διόρθωσης την ώρα που ο συντελεστής πρόσφυσης αλλάζει αφού αλλού βρίσκεις άσφαλτο, αλλού τσιμέντο και αλλού χώμα που έχουν σκορπίσει στο δρόμο οι προπορευόμενοι από τις «μπούκες». 
 
Την ίδια στιγμή δεν είναι λίγες οι φορές που στον συγκεκριμένο αγώνα είδαμε τη βροχή να δημιουργεί τις δικές της ισορροπίες, ανάλογα το πότε και πού θα ξεσπάσει. Μάλιστα φέτος η πρόγνωση του καιρού μιλά για βροχές τις ημέρες του αγώνα. 
 
Εδώ να σημειώσουμε ότι ο Ogier είναι πολυνίκης του αγώνα (με το Polo WRC βέβαια) και όπως όλα δείχνουν δεν θα δυσκολευτεί να επικρατήσει απέναντι στους ομόσταυλούς του Tannak και Evans (αν όλα πάνε καλά), την ώρα που στο στρατόπεδο της Hyundai o Neuville, που θα ξεκινά πρώτος τις ειδικές, ελπίζει σε βροχή για να είναι αυτός που θα βγάζει στο δρόμο τις λάσπες για τους υπόλοιπους. Ο «ασφάλτινος» Sordo ελπίζει σε μια καλή εμφάνιση που θα τον αναβαθμίσει στην ομάδα, ενώ ο τρίτος της παρέας, ο Paddon, θεωρητικά δεν έχει την εμπειρία των άλλων δύο στην άσφαλτο. 
 
Στην Toyota που τα χαμόγελα δεν λείπουν απο τη νίκη του Lappi στη Φινλανδία, ο Latvala θέλει να αφήσει πίσω τα κακά αποτελέσματα του παρελθόντος στον συγκεκριμένο αγώνα και να διεκδικήσει κάτι καλύτερο, με τον Hanninen απλά να συμπληρώνει την τριάδα... 
 
Τέλος στη Citroen οι Meeke, Mikkelsen και Breen, σίγουρα θα θέλουν να αξιοποιήσουν τις παρατηρήσεις και τις αλλαγές που η δοκιμή του Loeb με το C3 WRC «επέβαλε» στην ομάδα, με τον πλέον «διψασμένο» για διάκριση να είναι ο Νορβηγός που θέλει να εδραιώσει όσο το δυνατό περισσότερο τη θέση του στη γαλλική ομάδα. 
 
Σε ό,τι αφορά στον αγώνα αυτόν καθαυτόν, για φέτος το κέντρο του μετακινήθηκε από τον πόλη Trier στη λίμνη Bostalsee με την διάσημη ειδική Panzerplatte να παραμένει αλλά τη σχεδιάση των υπολοίπων να αλλάζει και το συνολικό μήκος να μειώνεται μόλις στα 309 χιλιόμετρα. 
 
Δείτε βίντεο με τις καλύτερες στιγμές του περυσινού αγώνα. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube