Ράλι Φινλανδίας: Αντίστροφη μέτρηση για τον πιο θεαματικό αγώνα του WRC [video]

Ράλι Φινλανδίας: Αντίστροφη μέτρηση για τον πιο θεαματικό αγώνα του WRC [video]

Δείτε αναλυτικά τις αλλαγές για το 2015 και τα καλύτερα στιγμιότυπα από τον περυσινό αγώνα

Αν υπάρχει μια ειδική που να χαρακτηρίζει το Ράλι της Φινλανδίας αυτή είναι η υπερ-γρήγορη Ouninpohja, αυτή που οι οδηγοί ονομάζουν roller-coaster. Η ειδική επιστρέφει στο πρόγραμμα μετά από ένα χρόνο απουσίας χωρίς κανένα συμβιβασμό και στα 34,39 χιλιόμετρα μήκους της αναμένεται να δώσει το στίγμα του φετεινού αγώνα. 
 
Στις αλλαγές που έχουν κάνει για φέτος οι οργανωτές είναι η μικρότερη αγωνιστικά Πέμπτη (μόνο μια ειδική αντί για τέσσερις) και μια εξαιρετικά δύσκολη και μεγάλη σε διάρκεια μέρα την Παρασκευή με σχεδόν 160 χιλιόμετρα ειδικών διαδρομών χωρίς ενδιάμεσο σέρβις όπου θα κριθούν πολλά, αφού η διαχείριση των ελαστικών θα παίξει κυρίαρχο ρόλο στο αποτέλεσμα.
 
Η δράση ξεκινά την Πέμπτη το απόγευμα με μια μικτή ειδική μήκους 2.27km (την Harju), που βρίσκεται κοντά στο κέντρο του αγώνα την πόλη της Jyväskylä
 
Την Παρασκευή οι ειδικές οδηγούν βόρεια, στην πιο μεγάλη ημέρα του αγώνα που περιλαμβάνει ειδικές όπως οι Pihlajakoski, Päijälä, Ouninpohja και μια Himos με μεγάλες υψομετρικές διαφορές. Αλλαγή ελαστικών προβλέπεταιστο Himos και Σέρβις Παρκ διάρκειας 45 λεπτών στο Paviljonki για να ακολουθήσει  επανάληψη του σκέλους.
 
Το Σάββατο, τα πληρώματα θα ταξιδέψουν δυτικά προς Keuruu με πρώτη ειδική την Mökkiperä, Σέρβις Παρκ το μεσημέρι και επανάληψη του σκέλους το απόγευμα. 
 
Η Κυριακή περιλαμβάνει μόνον μια ειδική, την Myhinpää που θα γίνει δύο φορές και ο αγώνας θα κλείσει με την power stage.
Συνολικά ο αγώνας περιλαμβάνει 20 ειδικές διαδρομές μήκους 320km με το σύνολο των χιλιομέτρων να φτάνει τα 1260,60.
 
Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα από τον περυσινό αγώνα

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube