Ράλι Φινλανδίας: Αγώνας δρόμου να επισκευαστεί το i20 του Neuville

Ράλι Φινλανδίας: Αγώνας δρόμου να επισκευαστεί το i20 του Neuville

Οι μηχανικοί τρέχουν να επιδιορθώσουν τις αβαρίες που δεν είναι και λίγες...

Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί οι μηχανικοί της Hyundai για να επισκευάσουν το i20 WRC του Neuville μετά την έξοδο που είχε ο οδηγός τους το πρωί στο shakedown.
 
Στόχος να προλάβουν την εκκίνηση το απόγευμα και την πρώτη ειδική διαδρομή του αγώνα που ακολουθεί.
Ο ίδιος ο Neuville περιγράφοντας το πώς βγήκε από το δρόμο είπε πως ήταν μια αριστερή στροφή στην οποία έπρεπε να έρθω με 5η ταχύτητα αλλά εγώ μπήκα με 6η. 
 
Εφτασα με περίπου 160 km/h και βγήκα με 80 km/h, ενώ δεν υπήρχε δίοδος διαφυγής αφού τα δένδρα ήταν πολύ κοντά στο δρόμο. Αυτός ήταν και ο λόγος που το πίσω μέρος του αυτοκινήτου έκοψε ένα δένδρο.
Είναι ευτυχής συγκυρία είπε πως δεν τραυματιστήκαμε ούτε εγώ ούτε ο Nicolas Gilsoul. 
Εβλεπα - είπε ο οδηγός της Hyundai - τις γραμμές και τα φρένα από τα προηγούμενα αυτοκίνητα αλλά δεν μπόρεσα να κρατηθώ σε αυτές αφού η πρόσφυση ήταν πολύ χειρότερη από αυτήν που φανταζόμουν. Ακόμη και όταν σήκωσα το χειρόφρενο και κράτησα το τιμόνι «κλειδωμένο» το αυτοκίνητο πήγε εκεί που ήθελε...
 
Στη συνέχεια το αυτοκίνητο πήγε με γερανό στο σέρβις παρκ και εκεί, αφού οι υπεύθυνοι της FIA έλεγξαν το roll cage και αποφάσισαν πως δεν έχει υποστεί ζημιά, έπιασαν δουλειά οι μηχανικοί για να επισκευάσουν τις υπόλοιπες (όχι ευκαταφρόνητες) αβαρίες. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube