Ράλι Αργεντινής: Φινάλε για καρδιακούς, νίκη του Neuville για… 0,7”

Ράλι Αργεντινής: Φινάλε για καρδιακούς, νίκη του Neuville για… 0,7”

Μετά από τρεις μέρες αγώνα, ο Elfyn Evans έχασε το Ράλι της Αργεντινής για επτά μόλις δέκατα από το επικό comeback του Neuville.

Στην τηλεοπτική Powerstage, σε ζωντανή μετάδοση, ο Thierry Neuville με το Hyundai i20 WRC πήρε τη νίκη στο Ράλι Αργεντινής για μόλις επτά δέκατα.

O Βέλγος είχε χάσει χρόνο την Παρασκευή με σπασμένο αμορτισέρ. Ξεκίνησε μια αντεπίθεση διαρκείας και ενώ ο Evans στο τελείωμα του πρώτου σκέλους ήταν σχεδόν ένα λεπτό μπροστά, το μεσημέρι του Σαββάτου η διαφορά είχε μειωθεί στα 44” και στο κλείσιμο του δεύτερου σκέλους στα 11,5” λόγω διαδοχικών προβλημάτων του Evans που είχε δύο κλαταρίσματα και μηχανικά προβλήματα με το Fiesta.



Σήμερα, με τρεις Ειδικές να απομένουν, ο Neuville πίεσε πολύ από το πρωί και έφτασε στην Powerstage μόλις 0,6” πίσω από τον Evans. Η πίεση αυτή είχε φθείρει πολύ τα ελαστικά του, πράγμα που τον ανησυχούσε για την Powerstage. Η προσωρινή πρωτιά στην τελευταία Ε.Δ. του αγώνα πέρασε από τον Latvala στον Ogier, από αυτόν στον Tanak, από τον Εσθονό στον Neuville και τελευταίος έμενε ο Evans. Ο νεαρός με το Fiesta της DMACK έκανε ένα πολύ καλό πρώτο split έχοντας πάρει προβάδισμα σχεδόν τριών δευτερολέπτων από τον οδηγό της Hyundai την ώρα που αυτός έκανε δηλώσεις στον τερματισμό της Powerstage, κάπως απογοητευμένος λόγω αυτού.

Δείτε ακόμη Η εντυπωσιακή τούμπα του Meeke και η ακόμη πιο εντυπωσιακή επισκευή του Citroen C3 WRC [video]

Στα επόμενα λίγα λεπτά, και ενώ ο Neuville είχε αφήσει το αυτοκίνητό του και παρακολουθούσε στην οθόνη την εξέλιξη της Ε.Δ. o Evans έκανε ένα λάθος στο δεύτερο split, όταν απέτυχε να σημαδέψει σωστά την είσοδο μίας στενής γέφυρας που με το ζόρι χωρούσε το πλάτος του αυτοκινήτου. Έτσι έκλεισε το δεύτερο split 1,3” πίσω από τον Neuville, διαφορά που δεν μπόρεσε να καλύψει στα λίγα χιλιόμετρα ως τον τερματισμό. Και έχασε για μια χούφτα δέκατα την πρώτη νίκη της καριέρας του. Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη νίκη του Neuville μετά την Κορσική και η 4η συνολικά στην καριέρα του.



Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Tanak που κέρδισε ξανά τον super star team-mate του Sebastien Ogier. Ο οποίος είχε προβλήματα με το αυτοκίνητο (φρένα, διαφορικό) αλλά δεν απέφυγε και κάποια λάθη, οδηγικά και σημειώσεων.



Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube