Quentin Gilbert, αστέρι του μέλλοντος

Quentin Gilbert, αστέρι του μέλλοντος

Ο Quentin Gilbert είναι ο νέος πρωταθλητής FIA Junior WRC αφού πήρε στην Κορσική την τέταρτη νίκη του σε πέντε αγώνες φέτος.

Ο Gilbert κέρδισε τον απαιτητικό, τριήμερο Γύρο της Κορσικής με διαφορά 1’ 18” 8, εξασφαλίζοντας έτσι τον τίτλο με το Citroën DS3 R3-MAX ενώ απομένουν ακόμα δύο αγώνες για να λήξει το φετινό πρωτάθλημα.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισα στην Κορσική και πήρα τον τίτλο στο ράλι της πατρίδας μου», δήλωσε ο 26χρονος Γάλλος. «Ήμασταν αρκετά προσεκτικοί στην αρχή του αγώνα επειδή οι συνθήκες ήταν πραγματικά δύσκολες. Όταν οι δρόμοι στέγνωσαν, μπορέσαμε να επιτεθούμε περισσότερο το απόγευμα του Σαββάτου και σήμερα [Κυριακή] απλά είχαμε να προστατέψουμε τη διαφορά μας.

«Ήταν μια εξαιρετική χρονιά και ήδη ανυπομονώ για του χρόνου», συμπλήρωσε ο Gilbert, που κερδίζει ως βραβείο τη συμμετοχή του στην κατηγορία WRC2 το 2016.

Ο Yohan Rossel ήταν επικεφαλής του αγώνα στις πρώτες τέσσερις ειδικές, αλλά ένα πρόβλημα στα φρένα κι ένα σκασμένο λάστιχο επέτρεψαν στον Terry Folb να περάσει μπροστά. Όμως γρήγορα τον πέρασε ο Gilbert καθώς ο Folb αντιμετώπισε προβλήματα οδικής συμπεριφοράς κι έπεσε στην 3η θέση της κατηγορίας.

Ο Rossel αντιμετώπισε κι άλλα προβλήματα με τα φρένα του την Κυριακή, με αποτέλεσμα να τον περάσει ο Folb και να του πάρει τη 2η θέση για 5,4”. O Νορβηγός Ole Christian Veiby τερμάτισε 4ος στην κατηγορία, άλλα 30” πιο πίσω, για να ανέβει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος.

Ο Jean-René Perry ήρθε 5ος και τελευταίος από τους τερματίσαντες. Οι Pierre-Louis Loubet, Mohammed Al Mutawaa και Jean-Philippe Martin είχαν όλοι ατυχήματα την Κυριακή, ενώ ο Jordan Berfa εγκατέλειψε από κιβώτιο ταχυτήτων ενώ ήταν στην 5η θέση της κατηγορίας WRC3.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube