Ποιο είναι το καλύτερο ψυκτικό υγρό για τον κινητήρα του αυτοκινήτου;

Ποιο είναι το καλύτερο ψυκτικό υγρό για τον κινητήρα του αυτοκινήτου;

Δείτε το... απόλυτο ψυκτικό που χρησιμοποιεί ο Neuville στο Hyundai i20 WRC

Η επιτυχία της Hyundai να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου στον αγώνα του Μεξικό οφείλεται κατά ένα πολύ μεγάλο μέρος στο... ψυκτικό υγρό που χρησιμοποίησε ο Neuville στο αυτοκίνητό του.

Τελειώνοντας της τελευταία ε.δ. του αγώνα και ενώ απέμενα 33 χιλιόμετρα ως την επίσημη γραμμή τερματισμού, ο Βέλγος διαπίστωσε διαρροή στο σύστημα ψύξης του κινητήρα του. Η θερμοκρασία του μοτέρ είχε ανέβει επικίνδυνα και το πλήρωμα κινδύνευε να χάσει τον τερματισμό αν δεν επιδιόρθωνε τη βλάβη.

Οι κανονισμοί όμως λένε πως η όποια βλάβη πρέπει να επιδιορθωθεί με ίδια μέσα, απαγορεύοντας με ποινή αποκλεισμού ακόμη και την ελάχιστη εξωτερική βοήθεια.

Ετσι, αφού ο Neuville με τον συνοδηγό τους "μπάλωσαν" πρόχειρα την τρύπα, έπρεπε να γεμίσουν το ψυγείο και με ψυκτικό υγρό. Έλα όμως που κάτι τέτοιο δεν είχαν στο αυτοκίνητο, όπως δεν είχαν ούτε καν ένα μικρό μπουκαλάκι νερό.

Ετσι χρησιμοποίησαν ένα μεγάλο μπουκάλι μπύρα, που η εταιρία - χορηγός του αγώνα τους είχε δώσει στον τερματισμό της ειδικής για να γιορτάσουν την 3η θέση στη γενική κατάταξη και το πρώτο βάθρο του Hyundai.

Το σύστημα απέδωσε και το i20 WRC έφτασε, έστω και ... μεθυσμένο, στον τερματισμό.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube