Πάμε για ψώνια και δουλειές με ένα Hyundai i20 WRC! [video]

Πάμε για ψώνια και δουλειές με ένα Hyundai i20 WRC! [video]

Δημοσιογράφος γίνεται Mikkelsen για μία μέρα, όχι στις ειδικές διαδρομές, αλλά στους δρόμους του Sydney με το αγωνιστικό του Νορβηγού.

Τα ράλι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος γίνονται σε δημόσιους δρόμους, οπότε τα αγωνιστικά πρέπει να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις του ΚΟΚ.

Επίσης, είναι βασισμένα σε σουπερμίνι μεγάλης παραγωγής, οπότε έχουν ορατότητα και χώρους, ενώ επιπλέον έχουν μαλακές αναρτήσεις με μεγάλες διαδρομές και ψηλοπρόφιλα λάστιχα που δεν πτοούνται από λακκούβες και πεζοδρόμια.

Με άλλα λόγια, ένα αγωνιστικό WRC μπορεί να παίξει μια χαρά το ρόλο του καθημερινού αυτοκινήτου. Αυτό τουλάχιστον θέλησε να αποδείξει ο Alborz Fallah του Car Advice και δανείστηκε από τη Hyundai Motorsport το i20 WRC του Andreas Mikkelsen, με τα αγωνιστικά του νούμερα και όλα.

Το αρχικό πλάνο ήταν να δανειστεί το αυτοκίνητο του Thierry Neuville, αλλά αυτό λύθηκε από τους οργανωτές του Ράλι Αυστραλίας, αφού κέρδισε τον αγώνα. O Mikkelsen είχε εγκαταλείψει από διπλό κλατάρισμα (ενώ είχε μία μόνο ρεζέρβα), αλλά το αυτοκίνητό του ήταν κατά τα άλλα ανέπαφο.

Ο Fallah, λοιπόν, πήρε το i20 WRC και βγήκε στους δρόμους του Sydney με συνοδηγό έναν άνθρωπο της Hyundai. Πήγε στο σουπερμάρκετ για ψώνια, σε KFC take-away για τηγανιτό κοτόπουλο, ακόμα και στην παραλία για βόλτα και κάποιες συνεντεύξεις περαστικών. Και το αγωνιστικό Hyundai ανταποκρίθηκε μια χαρά στις καθημερινές απαιτήσεις του οδηγού του – αν εξαιρέσουμε κάποιες μικροδυσκολίες που δημιουργούσαν το ρολ-κέιτζ ασφαλείας, τα λιλιπούτεια συρτά παράθυρα και η έλλειψη αντικλεπτικής προστασίας (ο Fallah έπαιρνε παντού μαζί του το τιμόνι!).

Ένα ήταν το μεγάλο πρόβλημα: ο θόρυβος από την εξάτμιση του θηρίου των 380 ίππων. Φαίνεται πως ενόχλησε την αυστραλιανή αστυνομία, διότι στο τέλος ο Fallah βρήκε κολλημένη στο παρμπρίζ του μια τεράστια ειδοποίηση κατάσχεσης του αυτοκινήτου – για τις ανάγκες του σεναρίου, φυσικά.  

Συμπέρασμα: ένα αγωνιστικό WRC όντως κάνει για καθημερινό αυτοκίνητο. Αρκεί να διαθέτεις 750.000 δολάρια Αυστραλίας (€490.000) συν κάτι παραπάνω για τις κλήσεις…

[Πηγή: Car Advice]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube