Ogier: «Το πρωτάθλημα έχει γίνει ανέκδοτο!»

Ogier: «Το πρωτάθλημα έχει γίνει ανέκδοτο!»

Έξαλλος ο τρεις φορές πρωταθλητής, χαρακτήρισε τον κανονισμό της σειράς εκκίνησης κακόγουστο αστείο.

Ο Sebastien Ogier ξέσπασε για άλλη μια φορά, αφού είχε αναγκαστεί να ξεκινά πρώτος και να σκουπίζει το δρόμο από το γαρμπίλι για τους αντιπάλους του, τις δύο πρώτες μέρες του Ράλι Αργεντινής.

Η γλιστερές συνθήκες που αντιμετώπισε τον έκαναν να χάσει πολύ χρόνο, ενώ οι αντίπαλοί του που ξεκινούσαν πίσω του ευνοήθηκαν έχοντας καλύτερο κράτημα. Αυτό είναι και ο κανόνας στα χωμάτινα ράλι όπου δεν έχει βρέξει.

Μόνο στα 38,7 km της ειδικής Los Gigantes στην Αργεντινή, ο Γάλλος της VW έχασε 24” σε σχέση με τον Hayden Paddon της Hyundai, που κέρδισε τελικά και τον αγώνα. Και το ποτήρι ξεχείλισε όταν τον ρώτησε ο Paddon τη γνώμη του για τη σειρά εκκίνησης, το βράδυ της 2ης ημέρας στο service-park. O Ogier ξέσπασε, οι δύο οδηγοί λογομάχησαν δημόσια και παρά λίγο να έρθουν στα χέρια.

«Έχω σκυλοβαρεθεί να μιλάω γι’ αυτό», είπε ο Γάλλος στο «αδελφό» μας Autosport, αφού είχε πάντως πάει να ζητήσει συγνώμη από τον Paddon.

«Ήθελα μόνο να τερματίσω αυτό το ράλι και να πάω σπίτι μου να σκεφτώ κάτι άλλο. Τα ράλι είναι πολύ βαρετά για μένα αυτό τον καιρό. Πήραμε καλούς βαθμούς [με τη 2η θέση], αλλά πού είναι το σπορ;

«Ναι, μπορεί να στεφθούμε ξανά πρωταθλητές, αλλά ξέρω ότι αξίζω παραπάνω απ’ αυτό. Το πρωτάθλημα δεν είναι όπως θα έπρεπε και είναι εντελώς άδικο για μένα να ξεκινώ πρώτος για το 80% του αγώνα.

«Το πρόβλημα είναι ότι το λέω μόνο εγώ και είναι η ίδια πάντα ιστορία, αλλά η άποψή μου είναι πάντα σταθερή. Κατά τη γνώμη μου, χρόνο με το χρόνο, το πρωτάθλημα γίνεται όλο και πιο γελοίο».

Ο διευθυντής του WRC, Jarmo Mahonen, είπε ότι δεν θα γίνουν αλλαγές στον κανονισμό φέτος, αλλά η FIA θα επανεξετάσει το θέμα στο τέλος του χρόνου.

«Θέλω να δω όλη την αγωνιστική σεζόν, θα έχουμε πετύχει; Μετά θα δούμε», δήλωσε ο Φιλανδός. «Καταλαβαίνω πώς νιώθει [ο Ogier], καταλαβαίνω τον εκνευρισμό του, αλλά πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα πιο γενικά, πρέπει να φροντίσουμε όλο το πρωτάθλημα.

«Αυτός δεν χρειάζεται να βλέπει το πράγμα σφαιρικά και καταλαβαίνω ότι πρέπει να είναι εγωιστής – αυτό είναι που τον κάνει τόσο επιτυχημένο.

«Όμως κανείς δεν μπορεί να πει ότι αυτό [ο κανονισμός της σειράς εκκίνησης] είναι μέχρι στιγμής κακό για το σπορ. Πάρτε την τελευταία μέρα στην Αργεντινή: είχαμε μια πολύ συναρπαστική Κυριακή. Το χρειαζόμαστε αυτό…»


Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube