Ogier: «Το πρωτάθλημα ανοιχτό μέχρι το τέλος»

Ogier: «Το πρωτάθλημα ανοιχτό μέχρι το τέλος»

Ο Sebastien Ogier εκτιμά ότι οι αλλαγές στον κανονισμό για το 2015 θα κρατήσουν την έκβαση της μάχης για τον τίτλο ανοιχτή μέχρι το τελευταίο τρίτο της σεζόν.

Η αλλαγή στον κανονισμό για τη σειρά εκκίνησης σε ράλι του WRC επιβάλλει στον επικεφαλής της βαθμολογίας να ξεκινά πρώτος στις ειδικές διαδρομές τις δύο πρώτες ημέρες κάθε αγώνα – με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει συνήθως τις χειρότερες συνθήκες.

Ο εν ενεργεία πρωταθλητής Ogier πιστεύει ότι αυτό θα είναι εις βάρος όποιου είναι μπροστά στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, εμποδίζοντάς τον να ανοίξει βαθμολογική διαφορά.

«Θα είναι δύσκολο αν κάνεις ένα καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, διότι τότε θα τιμωρηθείς [ξεκινώντας πρώτος] και θα μείνεις πίσω, να κυνηγάς τους άλλους», δήλωσε ο οδηγός της VW.

«Όμως στο τέλος θα πρέπει πάλι να είναι ο καλύτερος οδηγός με ένα καλό αυτοκίνητο που θα πάρει τον τίτλο.

«Ίσως όμως το πρωτάθλημα να παιχτεί περισσότερο στο τελευταίο τρίτο της σεζόν, και είμαι σίγουρος ότι αυτός ο κανονισμός θα μου κοστίσει κάποιες νίκες φέτος».

Ο Thierry Neuville, οδηγός της Hyundai, εκτιμά ότι η αλλαγή του κανονισμού μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που θα προσεγγίσουν κάποιοι οδηγοί τους δύο πρώτους αγώνες, στο Monte Carlo και τη Σουηδία.

«Ίσως να μπορείς να τζογάρεις περισσότερο σε αυτά τα ράλι», λέει ο Βέλγος. «Οκέι, πάντα πιέζουμε, αλλά ίσως να πιέσεις ακόμα περισσότερο και να πάρεις περισσότερα ρίσκα για να χτίσεις μια μεγάλη διαφορά, διότι ξέρεις ότι αν αποτύχεις και δεν πάρεις τόσο πολλούς βαθμούς, τότε στην πραγματικότητα θα είσαι σε καλύτερη θέση –πιο πίσω στην εκκίνηση– όταν πάμε στο Μεξικό».

Ο Ogier συμφωνεί με την εκτίμηση του Neuville: «Δεν μπορώ να πω ότι δεν θα προσπαθήσω να κερδίσω τα δύο πρώτα ράλι, απλά για να αποφύγω να ανοίγω το δρόμο στο Μεξικό. Αυτό δεν θα συμβεί ποτέ.

«Όμως σίγουρα συμφωνώ ότι αυτή η στρατηγική μπορεί να εφαρμοστεί. Αν ξεκινήσεις πολύ καλά το πρωτάθλημα και είσαι μπροστά, τότε θα τιμωρηθείς σε πολλά ράλι και θα έχεις πιο δύσκολη ζωή στο δεύτερο μισό της σεζόν.

«Πάντως, δεν πρέπει να αφήσεις τους άλλους οδηγούς να ξεφύγουν πολύ. Όμως, για μένα, το πρώτο τρίτο της χρονιάς είναι λιγότερο σημαντικό από όσο ήταν στο παρελθόν».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube