Ogier: Δεν είμαι καμικάζι

Ogier: Δεν είμαι καμικάζι

Ο Γάλλος Παγκόσμιος Πρωταθλητής αναλύει το απότελεσμα στο Ράλι Πολωνίας

Δεν πέρασε και τόσο καλά στην Πολωνία ο Ogier, αλλά τουλάχιστον ανέβηκε στο πόντιουμ, χάρη στην έξοδο του ομόσταυλού του Tanak. 
 
O Γάλλος είχε να αντιμετωπίσει κύρια το γεγονός ότι άνοιγε το δρόμο σε ένα περιβάλλον όπου η βροχή και η λάσπη είχαν δημιουργήσει ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες και μόνον την τελευταία ημέρα του αγώνα κατάφερε (μετά και την ατυχία του Tanak) να μπει στην τριάδα και να συμπληρώσει το βάθρο δίπλα στα δύο πληρώματα της Hyundai. 
 
Ο ίδιος μιλώντας για τον αγώνα σχολιάσε: «Ήταν ένα δύσκολο ράλι για εμάς. Στο τέλος της ημέρας ο απολογισμός ήταν καλός μια και καταφέραμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε τόσο σε επίπεδο γενικής κατάταξης όσο και στην Power Stage. 
 
Ποτέ δεν είμαι καμικάζι πίσω από το τιμόνι, πάντα έχω εμπιστοσύνη στο συναίσθημά μου και τείνω να μην πιέζω τα πράγματα αν αισθάνομαι ότι δεν είμαι 100% σίγουρος ότι έχω τον έλεγχο. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλές φορές θεώρησα ότι οι δρόμοι στην Πολωνία ήταν εξαιρετικά ολισθηροί με αποτέλεσμα να μην πιέσω και έτσι να ρισκάρω για έναν καλύτερο χρόνο. Το τελικό αποτέλεσμα αποδεικνύει ότι δεν ήταν μια κακή απόφαση. Αν πίεζα περισσότερα θα έπαιρνα μεγάλα ρίσκα με δεδομένο ότι άνοιγα και το δρόμο σε ένα περιβάλλον που μόνο εύκολο δεν ήταν. Η λάσπη ήταν το μεγαλύτερό μας πρόβλημα σε συνδυασμό με κάποια άλλα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε στη διάρκεια του αγώνα». 
 
Μετά την Πολωνία και με δεδομένο ότι Ogier και Neuville έχουν μόλις 11 βαθμούς διαφορά, το τοπίο φαίνεται να είναι πιο ξεκάθαρο αλλά και πιο δύσκολο για το Γάλλο. 
 
Παρόλα αυτά, ο Ogier δηλώνει (επισήμως τουλάχιστον) αισιόδοξος για τη συνέχεια του πρωταθλήματος: «Τώρα είναι καιρός να πάμε διακοπές και να χαλαρώσουμε πριν επιστρέψουμε στη Φινλανδία για να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τη θέση μας», δήλωσε κλείνοντας τις δηλώσεις του μετά τον αγώνα της Πολωνίας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube