O Yves Matton επικεφαλής στη FIA για τους αγώνες ράλι

O Yves Matton επικεφαλής στη FIA για τους αγώνες ράλι

Άγνωστο ακόμη ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του στη Citroën Racing – Επικρατέστερος εμφανίζεται ο Pierre Budar.

Λίγες μόλις ημέρες μετά την επίσημη παρουσίαση των ομάδων που θα πάρουν μέρος στο WRC, ο επικεφαλής της Citroën ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ομάδα, για να αναλάβει  κομβικό ρόλο στη FIA, ως επικεφαλής των αγώνων ράλι.

Ο 50χρονος Βέλγος θα αντικαταστήσει στη FIA τον Jarmo Mahonen, ο οποίος αποχώρησε στο τέλος του 2017, και αναλάβει καθήκοντα στις 7 Φεβρουαρίου, έχοντας ως έδρα τα γραφεία της FIA στη Γενεύη.  
Ο Matton θα είναι  υπεύθυνος για τον στρατηγικό σχεδιασμό των ράλι, από τους τοπικούς αγώνες  έως και το WRC και θα συνεργάζεται στενά με τον promoter του WRC, με σκοπό να πετύχουν τη μέγιστη προβολή και βιωσιμότητα του σπορ, ενώ θα ηγείται και όλων των επιτροπών ράλι.

Ο ίδιος έσπευσε να δηλώσει ότι αισθάνεται μεγάλη τιμή που θα αναλάβει αυτή τη θέση στη FIA. Έχω δουλέψει - είπε - σε διάφορες υπεύθυνες θέσεις του σπορ, αλλά αυτή εδώ που μου προτάθηκε και ανέλαβα, είναι από μόνη της ένα ξεχωριστό επίτευγμα και μια μεγάλη πρόκληση.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt, υπογράμμισε πως η εμπειρία του Matton είναι η καλύτερη εγγύηση για την ανάπτυξη του σπορ, επισημαίνοντας πως  ο Matton ξεχωρίζει για το μεγάλο του πάθος με το άθλημα, αλλά και τις ικανότητές  του να διαχειρίζεται  πολύπλοκες καταστάσεις με μεγάλη επιτυχία.
Παράλληλα ο Jean Todt μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Jarmo Mahonen, λέγοντας πως αφήνει πίσω του μια ισχυρή βάση πάνω στην οποία θα πατήσει ο Matton για να εξελίξει  ακόμη περισσότερο το σπορ.

Ο Βέλγος ξεκίνησε την εμπλοκή του με τα ράλι ως αγωνιζόμενος το 1986 στο πρωτάθλημα της χώρας του. Στη συνέχεια ίδρυσε μια εταιρεία που παρείχε υπηρεσίες σε ιδιώτες αγωνιζόμενους  για να γίνει team manager στην Kronos Racing και από εκεί να βρεθεί στη Citroën στην οποία πέρασε από διάφορες θέσεις έως ότου φτάσει στην κορυφή της ιεραρχίας της ομάδας.

Η Citroën Racing πάντως προς το παρόν δεν έχει ανακοινώσει κάτι σε σχέση με τον αντικαταστάτη του Matton στην ηγεσία της ομάδας. Ωστόσο ως επικρατέστερος εμφανίζεται  ο Pierre Budar, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι υπεύθυνος  για το τμήμα ιδιωτών της PSA Motorsport.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube