O Vatanen κριτής νέων ταλέντων [+video 14 λεπτών!]

O Vatanen κριτής νέων ταλέντων [+video 14 λεπτών!]

Ο παλιός πρωταθλητής (και ευρωβουλευτής) Ari Vatanen θα παίξει κύριο ρόλο στην ανάδειξη νέων ταλέντων που θα διεκδικήσουν συμμετοχή σε αγώνα του WRC 2016.

O παγκόσμιος πρωταθλητής του 1981 θα επιλέξει έναν μη-δηλωμένο στο πρωτάθλημα Drive DMACK Fiesta Trophy οδηγό από κάθε αγώνα του πρωταθλήματος, για να τον στείλει στην τελική φάση αξιολόγησης στο τέλος της χρονιάς.

Ο τελικός νικητής των δοκιμασιών αξιολόγησης θα κερδίσει μια συμμετοχή με Ford Fiesta R5 σε αγώνα του WRC 2016.

Για πρώτη φορά, όλοι οι δηλωμένοι στο Trophy οδηγοί θα πάρουν μέρος στην τελική αξιολόγηση, μαζί με τις επιλογές του Vatanen και μία έκτακτη (wildcard) συμμετοχή.

«Είναι τιμή μας που ο Ari Vatanen υποστηρίζει την πρωτοβουλία μας να επιβραβεύσουμε ιδιώτες οδηγούς που μπορεί να μην είναι σε θέση να αγωνιστούν σε όλο το Trophy, αλλά θέλουν να εκτιμήσουν την ταχύτητά τους και να αγωνιστούν με οικονομικό τρόπο», δήλωσε ο αγωνιστικός διευθυντής της DMACH, Dick Cormack.

«Κάναμε κάποιες αλλαγές φέτος ώστε να δώσουμε σε όλους τους οδηγούς που αγωνίζονται στο Trophy την ευκαιρία να κερδίσουν μια συμμετοχή-βραβείο. Πιστεύουμε ότι αυτή η κίνηση θα ανοίξει το διαγωνισμό σε ακόμη περισσότερους οδηγούς», πρόσθεσε.

Ο τελικός νικητής του Trophy θα κερδίσει και πάλι ένα πρόγραμμα 7 αγώνων στο WRC2 το 2016 με την ομάδα DMACK, ακολουθώντας τα βήματα του Εσθονού Sander rn που πήρε τον τίτλο πέρσι.

Το Trophy των 6 αγώνων ξεκινά με το Ράλι Πορτογαλίας (21-21 Μαϊου) κι ενώ οι δηλώσεις συμμετοχών δεν θα κλείσουν πριν τις 17 Απριλίου, ο 2ος το 2014, Tom Cave, καθώς και ο Max Vatanen, ο γιος του Ari, έχουν ήδη δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν.

Τα πληρώματα θα τρέξουν με το νέο Fiesta R2, που έχει κινητήρα Ford 1.0 τούρμπο EcoBoost 170 ίππων και έκανε πρόσφατα την πρώτη του αγωνιστική εμφάνιση, στο Ράλι Βόρειας Ουαλίας, με τον Elfyn Evans στο τιμόνι.

Δείτε τώρα αυτό το υπέροχο video του Antti Kalhola για να θυμηθείτε ποιος είναι ο μεγάλος Ari Vatanen.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube