Ο Smeets αντικαταστάτης του Capito στη Volkswagen Motorsport

Ο Smeets αντικαταστάτης του Capito στη Volkswagen Motorsport

O Sven Smeets, παλιός συνοδηγός στο WRC και πρώην team-manager της Citroen, θα αντικαταστήσει τον Jost Capito που πάει στη McLaren F1.

O Sven Smeets ανακοινώθηκε ως ο διάδοχος του Jost Capito στην ηγεσία της VW Motorsport και του προγράμματος της εταιρείας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

Ο Βέλγος, πρώην συνοδηγός του Freddy Loix στο WRC, είχε φύγει από τη θέση του team-manager της Citroen το 2012 για να πάει στη VW μαζί με τον Sebastien Ogier.

Αρχικά εργάστηκε ως team-manager και στη γερμανική ομάδα για να γίνει αγωνιστικός διευθυντής φέτος πριν λίγο καιρό.

Ο 44χρονος Smeets (φωτ. κάτω) θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου, την ημέρα που θα ξεκινήσει και ο Capito τη δουλειά του ως CEO της McLaren.

Παράλληλα με αυτή την αλλαγή, ο Francois-Xavier Demaison και ο Dr Donatus Wichelhaus, τεχνικός διευθυντής και διευθυντής εξέλιξης κινητήρων αντίστοιχα, ψηφίστηκαν ως μέλη του Δ.Σ. της Volkswagen Motorsport.

O Capito είναι σίγουρος ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να συνεχίσει ο Smeets τις επιτυχίες της ομάδας.

«Απομένουν τέσσερις μήνες μέχρι το τέλος της σεζόν, και αν υπάρχει μια καλή στιγμή για να φύγω, αυτή είναι τώρα», δήλωσε ο Γερμανός. «Αυτό θα δώσει στο διάδοχό μου την ευκαιρία να ξεκινήσει με το νέο αγωνιστικό, στην αρχή μιας νέας εποχής στο πρωτάθλημα.

«Όλα είναι εντάξει στην ομάδα για να συνεχίσει όπως εμείς. Η βάση είναι σωστή και δεν θα πρέπει να υπάρξει πτώση στην απόδοση».

Κάτω από τη διεύθυνση του Capito, το VW Polo R WRC έχει πάρει 38 νίκες σε 48 ράλι του WRC από το 2013 που η ομάδα ήρθε στο πρωτάθλημα, ενώ ο Sebastien Ogier και η VW είναι στο δρόμο για τους τέταρτους στη σειρά τίτλους τους φέτος.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube