Ο Ogier ανάβει κεράκι! [video]

Ο Ogier ανάβει κεράκι! [video]

Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ανάβει κεράκι με ακροβατικό τρόπο για να ευχηθεί έναν τέταρτο τίτλο.

O Ogier πέτυχε χατ-τρικ τίτλων το 2013, 2014 και 2015, αλλά φαίνεται πως δεν χόρτασε και η χριστουγεννιάτικη ευχή του είναι για έναν τέταρτο, το 2016. Και για να πιάσει η ευχή, ανάβει ένα κερί με το… Polo του.

Ο Γάλλος, μαζί με τους team-mates του στη Volkswagen, έκανε δοκιμές εξέλιξης στη Γαλλία αυτή την εβδομάδα, ως προετοιμασία για το Ράλι Monte Carlo (21-24 Ιανουαρίου). Παράλληλα, η VW ανάρτησε ένα εορταστικό βιντεάκι που δείχνει τον Ogier να κάνει ακροβατικά τύπου Ken Block με το Poro R WRC του και να ανάβει με αυτό ένα κερί! (δείτε το video παρακάτω).

Το κερί που ανάβει είναι δίπλα σε άλλα τρία αναμμένα και ο συμβολισμός είναι ξεκάθαρος: «Έκανε την τριπλέτα. Τώρα είναι η ώρα για τον Sebastien Ogier να πάρει τέσσερις στη σειρά».

Η δουλειά για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος ξεκίνησε με μια δοκιμή έξι ημερών στα περίχωρα της Gap, στις γαλλικές Άλπεις, όπου τα τρία πληρώματα της VW, οι Ogier/Julien Ingrassia, Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila και ο Andreas Mikkelsen με το νέο του συνοδηγό Anders Jæger, κάλυψαν κάπου 1.000 χιλιόμετρα.

Κάθε πλήρωμα οδήγησε για δύο μέρες, σε δρόμους γύρω από το Col de Perty, κοντά στην κωμόπολη Laborel, και δοκίμασε διαφορετικά στησίματα για το Polo R WRC καθώς και διάφορους συνδυασμούς ελαστικών της Michelin που θα χρησιμοποιηθούν του χρόνου.

Παρότι δεν συνάντησαν χιόνι, που συνήθως χαρακτηρίζει τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, ο επικεφαλής της ομάδας, Jost Capito, πιστεύει ότι η ομάδα του είναι έτοιμη για τον επερχόμενο αγώνα. Πάντως δεν υποτιμά τους αντιπάλους του.

«Για τρίτη στη σειρά φορά, ξεκινάμε την αγωνιστική σεζόν ως κυρίαρχη ομάδα, αλλά θα αντιμετωπίσουμε αντιπάλους πιο δυνατούς από πριν: Η Hyundai έχει καινούργιο αυτοκίνητο, ενώ η M-Sport έχει ενισχύσει το ρόστερ των οδηγών και συνοδηγών της. Έτσι, ξεκινάμε τη χρονιά όντας σε επιφυλακή – και, χάρη στις δοκιμές, με αρκετή εμπειρία για το Monte», δήλωσε ο Γερμανός ομαδάρχης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube