Ο μάγος του car control, Jean Ragnotti, κλείνει τα 71 [videos]

Ο μάγος του car control, Jean Ragnotti, κλείνει τα 71 [videos]

Η Renault το γιορτάζει με ένα video-album κι εμείς με άλλο ένα video που δείχνει τα απίστευτα μαγικά του στο τιμόνι.

Ο “Jeannot” για τους φαν και τους συναδέλφους του πήρε τρεις νίκες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC), αλλά αγαπήθηκε για το θεαματικό στιλ και το φοβερό κοντρόλ του στο τιμόνι, χάρη στο οποίο συναγωνιζόταν οδηγούς με πολύ πιο δυνατά αυτοκίνητα.

Ο Ragnotti, που ξεκίνησε ως επαγγελματίας κασκαντέρ, αγωνίστηκε με αυτοκίνητα της Renault από τη δεκαετία του 1960 έως και αυτήν του 1990, μένοντας απόλυτα πιστός στη φίρμα, σε βαθμό που να ταυτιστεί εντελώς μαζί της.

Πέρσι, η Renault γιόρτασε τα 70ά γενέθλια του στο "Autobrocante Festival" στο Loheac της Γαλλίας. Φέτος έδωσε στη δημοσιότητα ένα video-album με φωτογραφίες από τις ιστοσελίδες της στο Facebook και το YouTube.

Ενώ ο Ragnotti δεν είχε τις επιτυχίες του Alain Prost ή του Sebastien Loeb, είναι εντούτοις ακόμα πιο δημοφιλής λόγω του χαρακτήρα του, του οδηγικού του στιλ και της πολυετούς παραμονής του στο αγωνιστικό προσκήνιο.

Ο «Σιρανό» (λόγω της σεβαστής μύτης του) αγωνίζεται ακόμα σε επιλεγμένες εκδηλώσεις, πάντα με κάποιο Renault – και κυρίως με κλασικά αγωνιστικά όπως το R5 Maxi Turbo και το Megane Maxi που θα δείτε στο (δεύτερο) video παρακάτω.

Κάτι από το θεαματικό στιλ και την τάση για επίδειξη του Ragnotti πήρε ο αδικοχαμένος Colin McRae, ενώ ο Gigi Galli ήθελε και θέλει να κάνει «σόου» όπως έκανε ο “Jeannot”.

Και μια και μιλάμε για γενέθλια, σήμερα θα έκλεινε τα 69 ο αείμνηστος James Hunt, που δεν τον είχαμε για «σειρά» του Ragnotti...


Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube