Ο Loeb επιστρέφει στο Monte

Ο Loeb επιστρέφει στο Monte

O εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Sebastien Loeb, θα επιστρέψει στο WRC για να αγωνιστεί στο Ράλι Monte Carlo του 2015.

O Loeb θα οδηγήσει ένα εργοστασιακό Citroen DS3 WRC για να προωθήσει τη φίρμα DS. Όμως η ομάδα τονίζει πως θα είναι ένας και μοναδικός αγώνας του χρόνου για τον Γάλλο, που έχει νικήσει στα 7 από τα 10 Monte στα οποία έχει συμμετάσχει.

Ο θρύλος των ράλι έκλεισε την επαγγελματική καριέρα του στο WRC ως πρωταθλητής του 2012. Πήρε μέρος σε 4 αγώνες πέρσι, λέγοντας το τελευταίο αντίο στον αγώνα της πατρίδας του, το Ράλι Γαλλίας – Αλσατίας.

«Πρέπει να πως ότι δεν δίστασα ούτε δευτερόλεπτο όταν μου προσφέρθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχω στον εναρκτήριο αγώνα του WRC 2015, με το DS3 WRC», δήλωσε ο Loeb.

«Ο Daniel [Elena] κι εγώ έχουμε μια ξεχωριστή ιστορία στο Ράλι Monte Carlo, που είναι ένα από τα αγαπημένα μας.

«Λατρεύουμε τους δρόμους, τις δύσκολες επιλογές ελαστικών, την απίστευτη ατμόσφαιρα στις ειδικές. Είμαστε πολύ ανυπόμονοι να τα ξαναζήσουμε.

«Από το DS3 WRC, τη “μικρή μου βόμβα” όπως το έλεγα από την αρχή, έχω πολύ καλές αναμνήσεις. Ελπίζω το Monte 2015 να προστεθεί σε αυτές».

Ο Loeb έχει ήδη κερδίσει ένα ράλι με το DS3 WRC μετά την αποχώρησή του, το περσινό Condroz στο Βέλγιο.

Θα συμμετάσχει επίσης στο Rallye du Var, αυτό το σαββατοκύριακο, με συνοδηγό τη γυναίκα του Severine (επάνω), καθώς ο αγώνας είναι πολύ καλή προετοιμασία για το Monte. Θα κάνει και δοκιμές εξέλιξης πριν το Monte, που θα γίνει στις 19-25 Ιανουαρίου.

Ο Loeb επικεντρώθηκε φέτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (WTCC), παίρνοντας την 3η θέση στη βαθμολογία, με το Citroen C-Elysee. 

«Θα είναι βέβαια μια προσωπική πρόκληση, αφού δεν έχω αγωνιστεί σε ράλι για πάνω από ένα χρόνο», δήλωσε ο Γάλλος σχετικά με την επιστροφή του στο WRC.

«Σε λίγες μέρες θα πάρω μέρος στο Rallye du Var και θα μπορέσω να βρω τα σημεία αναφοράς μου με το αυτοκίνητο. Στη συνέχεια βρήκαμε ορισμένα κενά στο πρόγραμμά μου για να κάνουμε κάποιες δοκιμές.

«Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για μένα να επιστρέψω στην οικογένεια του WRC ενώ δεν θα έχει αρχίσει ακόμη η σεζόν του WTCC».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube