Ράλι Σουηδίας: Ο Latvala παίρνει τα ηνία από τον Neuville

Ράλι Σουηδίας: Ο Latvala παίρνει τα ηνία από τον Neuville

Με έναν εκπληκτικό χρόνο στην τελευταία ειδική του πρωινού κύκλου, ο Φιλανδός της Toyota πήρε την πρώτη θέση από τον Βελγο της Hyundai.

Ο Jari-Matti Latvala ήταν επικεφαλής χθες το βράδυ μετά την υπερειδική του Karlstad, αλλά ο Thierry Neuville του πήρε τη θέση μετά την πρώτη κανονική ειδική του αγώνα, σήμερα το πρωί.

Ο Βέλγος ήταν μπροστά και στο Monte Carlo, πριν τρεις εβδομάδες, αλλά χτύπησε ένα κράσπεδο κι έχασε πολύ χρόνο. Κάτι ανάλογο συνέβη σήμερα και στη Σουηδία, όπου το Hyundai χτύπησε ένα βράχο στην Ε.Δ.4, την τελευταία του πρωινού κύκλου, και ο Neuville αναγκάστηκε να κόψει ταχύτητα.

Αυτό, σε συνδυασμό με μια εκπληκτική προσπάθεια του Latvala στην ίδια ειδική, άλλαξε τη σειρά στην κορυφή και ο Neuville είναι τώρα 3,9” πίσω από τον Φιλανδό.

Ο Kris Meeke είναι στην 3η θέση, οδηγώντας το νέο Citroen C3 WRC «με το δικό του ρυθμό», όπως δήλωσε. Ο Βορειοϊρλανδός έκανε το 2ο χρόνο στην Ε.Δ.4, δείχνοντας να συνέρχεται ψυχολογικά από τις εξόδους που είχε τόσο στο Monte όσο και στις δοκιμές για τη Σουηδία.

Πριν τη μεγάλη τελευταία ειδική του πρωινού, οι 9 πρώτοι ήταν μέσα σε 14”, αλλά η κατάταξη μεταβλήθηκε σημαντικά στη Svullrya των 25 km, και μεταξύ των αλλαγών ήταν η άνοδος του Sebastien Ogier από την 9 η στην 4η θέση. Ο Γάλλος, νικητής στο Monte με το Fiesta της M-Sport, δυσκολεύεται από το γεγονός ότι ξεκινά πρώτος και ανοίγει το δρόμο στις ειδικές, όμως έχει καταφέρει να κρατήσει τη διαφορά του από τον Latvala στα 19,1” μόνο.

Ο team-mate του Γάλλου, ο Ott Tanak, είναι στην 5η θέση, αντιμετωπίζοντας προβλήματα με το κιβώτιο στο φρενάρισμα για τις στροφές. Πίσω του έχει ένα ακόμα Fiesta, αυτό του Mads Ostberg, που κάνει το ντεμπούτο του στο φετινό πρωτάθλημα και κρατά την θέση μετά από ένα πρωινό χωρίς προβλήματα.

Ο εργοστασιακός οδηγός της Skoda και τοπικός ήρωας, Pontus Tidemand, είναι πρώτος στην κατηγορία WRC2, έχοντας περάσει τον Ole Christian Veiby (Skoda) κι αυτός στην τελευταία πρωινή ειδική. Κάποιες από τις ειδικές ήταν μέσα σε δάση που ανήκουν στην οικογένεια του Veiby, όμως η οικειότητα με το τοπίο δεν φαίνεται να βοήθησε τον Νορβηγό.

Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ Ε.Δ.4:

ΘΕΣΗΠΛΗΡΩΜΑΑΥΤ/ΤΟΧΡ./ΔΙΑΦ.
1Jari-Matti Latvala, M.AnttilaToyota34m19.2s
2Thierry Neuville, N.GilsoulHyundai3.9s
3Kris Meeke, P.NagleCitroen18.8s
4Sebastien Ogier, J.IngrassiaFord19.1s
5Ott Tanak, M.JarveojaFord20.0s
6Mads Ostberg, O.FloeneFord20.9s
7Dani Sordo, M.MartiHyundai36.0s
8Craig Breen, S.MartinCitroen36.9s
9Juho Hanninen, K.LindstromToyota39.4s
10Hayden Paddon, J.KennardHyundai41.1s

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube