O Kubica θα τρέξει στο Μόντε Κάρλο

O Kubica θα τρέξει στο Μόντε Κάρλο

Πώς θα «παραταχθούν» οι ομάδες στην εκκίνηση του πρώτου αγώνα της χρονιάς

O Robert Kubica θα πάρει μέρος στον εναρκτήριο αγώνα του WRC για το 2016, στο Ράλι Μόντε Κάρλο στο μπάκετ ενός Ford Fiesta RS WRC.
 
Και αυτό παρά τις φήμες που είχαν ακουστεί στο τέλος της περυσινής σεζόν, φήμες που ήθελαν τον Kubica να αποχωρεί από το WRC και να επιστρέφει στους αγώνες πίστας. 
 
Ο ίδιος φαίνεται να έχει αλλάξει γνώμη αν κρίνουμε από πρόσφατες δηλώσεις του στις οποίες τονίζει πως «αισθάνομαι πιο οδηγός ράλι από ποτέ» και πώς «πολλά από τα πράγματα που με τρόμαζαν στο παρελθόν τώρα μου φαίνονται πολύ πιο φυσιολογικά και είμαι σε θέση να οδηγώ και πιο γρήγορα και πιο άνετα».  Ο Kubica θα οδηγεί ένα από τα έξι αυτοκίνητα τα οποία θα έχουν την υπογραφή της M-Sport.
Ο Elfyn Evans θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα στην κατηγορία WRC2 στο μπάκετ ενός αναβαθμισμένου Fiesta R5, με την ελπίδα μέσα στη χρονιά να αγωνιστεί με ένα Fiesta RS WRC της Μ- Sport
«Ακριβές πρόγραμμα για τον Elfyn δεν έχει αποφασιστεί για αυτή τη σεζόν μέχρι τώρα», δήλωσε το αφεντικό της  Μ-Sport, Malcolm Wilson, τονίζοντας πως εμείς τον θέλουμε μαζί μας γι' αυτό και η συμμετοχή στο Μόντε μαζί.
 
Την ίδια στιγμή Volkswagen και Ηyundai θα κατέβουν στον αγώνα με τρία αυτοκίνητα η κάθε μια με τους κορεάτες να έχουν ένα προδιαγραφών 2015 i20 WRC για το ντεμπούτο του Haydon Paddon.
 
Το Abu Dhabi Total World Rally Team θα παρατάξει δύο DS3 WRC με τους Kris Meeke και Stephane Lefebvre.
 
Στον αγώνα του Πριγκιπάτου θα υπάρχουν ακόμη και δέκα συμμετοχές WRC3 και οκτώ Clio R3 Trophy, ενώ ο νικητής του αγώνα το 1994, Francois Delecour επιστρέφει με την Porsche 911 GT3.
 
Τέλος να τονίσουμε πως μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία, οι οργανωτές μιλούν για πολύ αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε όλο το μήκος του αγώνα με τη Λέσχη (AMC) να συνεργάζεται πολύ στενά με την Αστυνομία. Βέβαια είναι προφανές είναι πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα διότι είναι πολλά τα χιλιόμετρα τόσο των απλών όσο και των ειδικών διαδρομών που πρέπει να αστυνομευθούν. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube