Ο Kalle Rovanperä με τη Škoda το 2018 [+video]

Ο Kalle Rovanperä με τη Škoda το 2018 [+video]

Το 17χρονο αστέρι θα είναι στην εργοστασιακή ομάδα του WRC2 μαζί με δύο επίσης ταλαντούχους 21χρονους.

O 17χρονος Φιλανδός, γιος του παλιού οδηγού του WRC, Harri Rovanperä, θα είναι ο νεότερος σε ηλικία οδηγός του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος.

Όλη η εργοστασιακή ομάδα της Škoda θα είναι νεανική, αφού έχουν υπογράψει με αυτήν και οι Ole Christian Veiby και Juuso Nordgren, αμφότεροι 21 ετών.

Ο φετινός πρωταθλητής WRC2, Pontus Tidemand, παραμένει στην τσέχικη ομάδα, αλλά μάλλον θα ασχοληθεί αργότερα με την εξέλιξη του Volkswagen Polo GTI R5. Στην ομάδα παραμένει και ο επί σειρά ετών πιστός οδηγός της, ο Τσέχος Jan Kopecký.

Χθες Τρίτη, η Škoda γιόρτασε τις επιτυχίες της του 2017 σε μια εκδήλωση στην Tσεχία, όπου ο αγωνιστικός της υπεύθυνος, Michal Hrabánek, είπε: «Είμαστε ευτυχείς που κρατάμε τον Pontus Tidemand και τον Jan Kopecký στην ομάδα.

«Οι νεαροί μας Ole Christian Veiby και Juuso Nordgren έχουν ήδη αποδείξει το ταλέντο τους. Μία νέα κι εξίσου ταλαντούχος προσθήκη στην ομάδα μας είναι ο 17χρονος Kalle Rovanpera».

Ο Rovanperä είχε να επιλέξει ανάμεσα στη Škoda και την M-Sport για το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει το 2018 με αυτοκίνητο της κατηγορίας R5. Τελικά αποχαιρέτησε τη Ford με μια νίκη στην εκδήλωση Memorial Bettega, στην Ιταλία το περασμένο Σαββατοκύριακο (βλ. video).

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο CEO της Škoda Auto, Bernhard Maier, υπογράμμισε ότι το μέλλον της Škoda στα ράλι είναι εξασφαλισμένο:

«Το 2017 θα μείνει στην ιστορία της Škoda ως η πιο επιτυχημένη της χρονιά, αγωνιστικά και επιχειρηματικά. Αυτό είναι ένα τεράστιο επίτευγμα για την ομάδα μας, για το οποίο μπορεί να είναι περήφανη όλη η εταιρεία. Οι αγώνες αποτελούν μέρος του DNA της Škoda Auto επί 116 χρόνια. Θα συνεχίσουμε αυτή την παράδοση στο μέλλον».  

Πέρα από τον το πρωτάθλημα WRC2 του Tidemand (φωτ. κάτω), η Škoda πήρε επίσης το Πρωτάθλημα Ράλι Ασίας Ειρηνικού (APRC) με τον Gaurav Gill και ο Kopecký κέρδισε ένα ακόμα Πρωτάθλημα Τσεχίας – που ήταν ένας από τους 14 εθνικούς τίτλους που κατέκτησε η εταιρεία (μεταξύ των οποίων και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλι με τον Σωκράτη Τσολακίδη).

Το 2018 η Škoda θα ακολουθήσει ένα παρόμοιο μικτό πρόγραμμα, με επικέντρωση στο WRC2 και το APRC.

[Πηγή Autosport]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube