Ο Carlos Sainz Jr θα οδηγήσει στο Ράλι Monte Carlo

Ο Carlos Sainz Jr θα οδηγήσει στο Ράλι Monte Carlo

O πιλότος Formula 1 της Renault θα κάνει μια ειδική του πρώτου αγώνα του φετινού WRC, στον οποίο είχε διαπρέψει ο πατέρας του.

Ο 23χρονος Ισπανός θα οδηγήσει ένα από τα Renault Megane R.S. των οργανωτών, ως προπομπός στην ειδική Col de Braus των 13,6 km την ερχόμενη Κυριακή.  

Ο Sainz θα προηγηθεί των αγωνιστικών με το αυτοκίνητο των VIP, λίγα λεπτά πριν οι πρωταγωνιστές του WRC ξεκινήσουν την Ε.Δ.17 (Power Stage) για να διεκδικήσουν τους επιπλέον 5 βαθμούς.

«Αληθινά ανυπομονώ να έχω την εμπειρία του Rally Monte Carlo για πρώτη φορά», δήλωσε ο Sainz. «Θα είναι πραγματικά συναρπαστικό να πάρω μέρος σε ένα τέτοιο θρυλικό αγώνα πίσω από το τιμόνι ενός Renault Megane R.S., που θα φοράει λάστιχα χιονιού με καρφιά ώστε να μπορώ να έχω την πλήρη αίσθηση του να τρέχεις σε αυτές τις ειδικές».

Ο πατέρας του Sainz και δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής WRC, Carlos Sainz Sr, είχε κερδίσει το Monte Carlo το 1991 (φωτ. κάτω), το 1995 και το 1998.

«Έχω κάνει πολλή προπόνηση με τον πατέρα μου. Έχουμε ένα αυτοκίνητο ράλι στο σπίτι μας στην εξοχή, οπότε έχουμε τρέξει σε πολλές χωμάτινες διαδρομές με αυτό και μαθαίνω συνεχώς πράγματα», πρόσθεσε ο Sainz Jr.

«Έχω ακούσει τόσο πολλά για το Monte από τον πατέρα μου: Πόσο δύσκολες είναι οι ειδικές, πώς οι συνθήκες μπορεί να αλλάξουν σε μια στιγμή από χιόνι σε βροχή ή λιακάδα και, φυσικά, ότι πρέπει να έχεις ατσάλινα νεύρα σε κάποια από τα ορεινά περάσματα και τις φουρκέτες».

[Πηγή: Autosport]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube