Ο Budar επικεφαλής της Citroën Racing στη θέση του Matton

Ο Budar επικεφαλής της Citroën Racing στη θέση του Matton

Aνακοινώθηκε επίσημα από τη γαλλική ομάδα.

Ο Budar, μέχρι πρότινος υπεύθυνος για το αγωνιστικό τμήμα της PSA που διαχειρίζονταν τους ιδιώτες πελάτες της ομάδας, ανέλαβε επικεφαλής της Citroën Racing στη θέση του Matton, που μετακόμισε στη FIA.

Παρά το γεγονός ότι ο Matton θα αναλάβει καθήκοντα στη FIA τον Φεβρουάριο, ο Budar θα είναι αυτός που θα είναι επικεφαλής της ομάδας στον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς, το Ράλι Μόντε Κάρλο (25-28 Ιανουαρίου).

«Η ομάδα μου έδωσε μια μοναδική ευκαιρία να ξεδιπλώσω το πάθος μου για τους αγώνες. Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι κάποια μέρα θα ήμουν επικεφαλής μιας εκ των πλέον ανταγωνιστικών ομάδων του WRC», είπε ο 53χρονος Γάλλος μόλις έμαθε τα καλά νέα. Εννοείται – κατέληξε – πως θα κάνω τα πάντα για να ενισχυθεί η ομάδα και να επιτύχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Ο Budar εντάχθηκε στις τάξεις της PSA το 1989 σαν μηχανικός και επίσης το 1991 οδήγησε και για την Peugeot Talbot Sport.
Εργάστηκε στη Γαλλία αλλά και στην Ασία πριν ενταχθεί στο τμήμα εξέλιξης των αυτοκινήτων επιδόσεων της εταιρείας.
Η τελευταία θέση που κατείχε ήταν αυτή του επικεφαλής για το τμήμα εξυπηρέτησης ιδιωτών αγωνιζομένων, ενώ είχε ενεργό ρόλο στην εξέλιξη του Citroën C3 R5.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube