Νόμιμο το κιβώτιο του Ogier, κρατάει τους βαθμούς του Μεξικού

Νόμιμο το κιβώτιο του Ogier, κρατάει τους βαθμούς του Μεξικού

Η FIA εξέτασε το κιβώτιο ταχυτήτων του Fiesta WRC και δεν βρήκε τις τεχνικές παρατυπίες για τις οποίες υπήρχαν υποψίες.

Το κιβώτιο ταχυτήτων του Ogier είχε σφραγιστεί στον τεχνικό έλεγχο μετά το Ράλι Μεξικού και είχε σταλεί από τη FIA για εξέταση στη Γαλλία, μετά από πληροφορίες ότι ήταν ελαφρύτερο από ό,τι αναφερόταν στα έγγραφα της ομολογκασιόν.

Στελέχη της ομάδας M-Sport ήταν παρόντα στην επιθεώρηση, η οποία πραγματοποιήθηκε από τον τεχνικό έφορο της FIA, Jerome Toquet.

Κατά τον έλεγχο, το κιβώτιο από το Ράλι Μεξικού συγκρίθηκε με αυτό που είχε καταταθεί από την M-Sport για πιστοποίηση, στην αρχή της σεζόν.

Μετά τη διαδικασία, οι αγωνοδίκες του Ράλι Μεξικού εξέδωσαν την παρακάτω απόφαση:

«Τη Δευτέρα, 20 Μαρτίου του 2017, οι αγωνοδίκες έλαβαν μια αναφορά από τον τεχνικό έφορο της FIA η οποία ανέφερε ότι, μετά τον επανέλεγχο στις εγκαταστάσεις της FIA (στο Valleiry της Γαλλίας), τα κιβώτια συγκρίθηκαν με το κατατεθειμένο, πιστοποιημένο κιβώτιο και βρέθηκαν νόμιμα. Οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να μην προβούν σε περαιτέρω ενέργειες».

Αν ο Ogier είχε αποκλειστεί, θα του αφαιρούνταν οι 22 βαθμοί που πήρε στο Μεξικό και θα έπεφτε έτσι στην 3η θέση της μέχρι στιγμής βαθμολογίας, πίσω από τον Jari-Matti Latvala με το Toyota Yaris και τον δεύτερο οδηγό της M-Sport, τον Ott Tanak.

Τώρα ο Ogier διατηρεί τη διαφορά των 8 βαθμών από τον Latvala.

[Πηγή: Autosport]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube