Νέο Κύπελλο GT από το 2015

Νέο Κύπελλο GT από το 2015

Τα θεαματικά αυτοκίνητα GT θα πληθύνουν στο WRC του χρόνου, αφού δύο ράλι του Παγκοσμίου θα περιληφθούν στο νέο Κύπελλο FIA R-GT.

Το Rallye Monte-Carlo (22-25 Ιανουαρίου) και το ADAC Rallye Deutschland (20-23 Αυγούστου) περιλαμβάνονται σε ένα θεσμό πέντε αγώνων, μαζί με το GEKO Ypres Rally, το Rallye International du Valais και το Γύρο της Κορσικής.

Οι φαν του WRC απόλαυσαν το θέαμα και τον ήχο των αυτοκινήτων της Κλάσης R-GT αφού αυτά πήραν το πράσινο φως για να συμμετέχουν από την αρχή του 2014.

Ο Marc Duez ήταν ο πρώτος που αγωνίστηκε με ένα τέτοιο αυτοκίνητο όταν οδήγησε μια Porsche 911 GT3 RS στο Monte-Carlo. O Jari Ylipahkala έτρεξε με μια 997 GT3 στη Φιλανδία και ο Richard Tuthill (φωτ. επάνω) έτρεξε με ένα παρόμοιο αυτοκίνητο στη Γερμανία.

Ο Francois Delecour θα πάρει το τιμόνι της 911 του Tuthill στο Ράλι Γαλλίας (2-5 Οκτωβρίου) όπου ο άσος των σπορ-πρωτοτύπων Romain Dumas θα οδηγήσει κι αυτός μια ίδια Porsche.

Στο Κύπελλο θα μπορούν να συμμετέχουν όλα τα αυτοκίνητα της Κλάσης R-GT με την ανάλογη πιστοποίηση της FIA και όλοι οι βαθμοί από τους 5 αγώνες θα μετρούν για τον τίτλο.

[Πηγή: www.wrc.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube