Νέο Hyundai i20 WRC: Οι δοκιμές ξεκίνησαν

Νέο Hyundai i20 WRC: Οι δοκιμές ξεκίνησαν

Η Hyundai ξεκίνησε ήδη τις δοκιμές με το νέο i20 WRC που πιθανότατα θα ντεμπουτάρει στο πρωτάθλημα του 2015.

Το νέο i20 WRC, το αυτοκίνητο που θα αντικαταστήσει το υφιστάμενο αυτοκίνητο της Hyundai στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, είναι πιο μεγαλύτερο σε διαστάσεις και πιο χαμηλό.

Βασισμένο στο «πολιτικό» νέο Hyundai i20 που ντεμπουτάρισε επίσημα στο Mondial de l’ Automobile 2014, πριν από λίγες ημέρες στο Παρίσι, το νέο i20 WRC διαθέτει επίσης νέο μοτέρ και μετάδοση. Βέβαια εκείνο που γνωρίζουμε είναι ότι η Hyundai, όπως έχει δηλώσει και επίσημα, δεν θα ξεκινήσει τη σεζόν του 2015 με το νέο αυτοκίνητο και το πιθανότερο είναι να δούμε το i20 WRC στις ειδικές διαδρομές στο δεύτερο μισο του πρωταθλήματος 2015.

Η Hyundai δεν έδωσε στη δημοσιότητα παραπάνω πληροφορίες και αρκέστηκε στο να δηλώσει ότι το αυτοκίνητο «ενσωματώνει όλη τη γνώση και την πολύτιμη πληροφόρηση που αποκόμισε η ομάδα κατά την πρώτη σεζόν της στο WRC».

Ο Michel Nandan, επικεφαλής της Hyundai Motorsport, προσέθεσε στην παραπάνω δήλωση: «Τα δεδομένα και η εμπειρία που συλλέξαμε στο ξεκίνημά μας στο WRC είναι αρωγοί στην προσέγγιση του νέου αυτοκινήτου. Θα το ρίξουμε στη μάχη όταν θα είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι θα είναι έτοιμο να αντικαταστήσει το υφιστάμενο Hyundai i20 WRC –προς το παρόν δεν βιαζόμαστε.

[Πηγή Hyundai]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube