Το νέο Hyundai i20 WRC 2016 στις τελευταίες δοκιμές [video]

Το νέο Hyundai i20 WRC 2016 στις τελευταίες δοκιμές [video]

Το ολοκαίνουργιο και πολυαναμενόμενο i20 WRC είναι πλέον έτοιμο για να παρουσιαστεί επίσημα την ερχόμενη εβδομάδα.

Μετά από μια περίοδο εξέλιξης που κράτησε πολύ περισσότερο απ’ ότι αναμενόταν, με πάνω από 8.000 km δοκιμών, το ολοκαίνουργιο World Rally Car της Hyundai θα αποκαλυφθεί επίσημα σε έξι μέρες.

Το i20 WRC της «νέας γενιάς», όπως το αποκαλεί η Hyundai, επρόκειτο να αγωνιστεί στο δεύτερο μέρος της φετινής σεζόν, αλλά τον περασμένο Απρίλιο η παρουσίασή του αναβλήθηκε λόγω προβλημάτων στην ομολογκασιόν (πιστοποίηση).

Η Hyundai Motorsport θα παρουσιάσει επίσημα το αυτοκίνητο στο εργοστάσιό της στο Alzenau της Γερμανίας, την ερχόμενη Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου. Η πρώτη του αγωνιστική εμφάνιση θα γίνει στο Ράλι Monte Carlo, στις 20 Ιανουαρίου.

Τους τελευταίους δέκα μήνες, το νέο rally car έκανε δοκιμές εξέλιξης σε χώμα και άσφαλτο, σε Γερμανία, Γαλλία, Φιλανδία και Ισπανία. Το πρόγραμμα περιλάμβανε κατά μέσο όρο μια δοκιμή το μήνα – και η τελευταία έγινε αυτή την εβδομάδα στη Γαλλία, εν όψει Monte (βλ. video, κάτω).  

Ο επικεφαλής της ομάδας, Michel Nandan, δήλωσε: «Για μια καινούργια ομάδα, όπως η δική μας, το να πραγματοποιεί ένα εντατικό πρόγραμμα δοκιμών παράλληλα με μια πλήρη συμμετοχή στο WRC, ήταν ένα μεγάλο επίτευγμα. Όμως τώρα μας περιμένουν κάποια σημαντικά ορόσημα.

«Όλοι ανυπομονούμε να αποκαλύψουμε επίσημα το νέο αυτοκίνητο, πριν ολοκληρώσουμε την ύψιστης σημασίας διαδικασία πιστοποίησης στη FIA. Από εκεί και πέρα, μπορούμε να ξεκινήσουμε πραγματικά τη σεζόν του 2016».

Οι δοκιμές θα συνεχιστούν αυτό το μήνα, όπου το νέο i20 WRC θα τρέξει για πρώτη φορά σε χιόνι, για να προετοιμαστεί για το Σουδικό Ράλι, το Φεβρουάριο.

[Πηγή: wrc.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube