Και στη Γερμανία με Citroën WRC o Mikkelsen

Και στη Γερμανία με Citroën WRC o Mikkelsen

Η Citroën δίνει τα ρέστα της και τιμόνι για τρίτο σερί αγώνα στον Andreas Mikkelsen για να σώσει τη χρονιά.

Καθώς προετοιμάζεται για τον αγώνα της Πολωνίας αυτό το Σαββατοκύριακο, ο Mikkelsen ανακοίνωσε ότι θα οδηγεί για την Citroën ένα WRC αυτοκίνητο και στο επόμενο ράλι, της Γερμανίας.

Ο Andreas Mikkelsen ήταν ο μόνος από τους οδηγούς της VW που δεν βρήκε τιμόνι σε μεγάλη ομάδα όταν οι Γερμανοί αποχώρησαν στο τέλος της περσινής χρονιάς. Συμμετείχε με την Škoda ως εργοστασιακός οδηγός στο WRC2 με Fabia R5, αλλά δεν έπαψε στιγμή να αναζητά θέση στη μεγάλη κατηγορία. Δοκίμασε το αυτοκίνητο της Hyundai πριν την Πορτογαλία και όλοι τον είχαν συνδέσει με την κορεατική ομάδα. Αλλά η ευκαιρία παρουσιάστηκε τελικά με την Citroën, καθώς οι εργοστασιακοί οδηγοί της γαλλικής ομάδας και κυρίως ο Meeke, έχουν πολύ κακή χρονιά με συνεχή λάθη που έχουν σαν αποτέλεσμα διαλυμένα αυτοκίνητα και εγκαταλείψεις.

Ο Mikkelsen επιστρατεύτηκε από την Citroën στην Σαρδηνία. Έχοντας κάνει μόλις 150 km δοκιμών (είχε και κάποια κλαταρίσματα) δεν είχε τον ρυθμό που ενδεχομένως φανταζόταν κανείς όταν τον έβλεπε να κάνει πλάκα στους υπόλοιπους οδηγούς WRC2, δείχνοντας ουσιαστικά ότι είναι σε άλλη κλάση και ανήκει στην μεγάλη κατηγορία. Παρόλα αυτά, οδήγησε σύμφωνα με το πρόγραμμα που είχε συμφωνήσει με την ομάδα ώστε αφενός να συλλέξει δεδομένα, αφετέρου να εγκλιματιστεί. Πάντως ο επικεφαλής της Citroën Sport, Yves Matton, έμεινε ευχαριστημένος. Και έτσι αποφάσισε να δώσει στον Mikkelsen άλλη μία ευκαιρία στην Πολωνία. Αγώνα τον οποίο είχε κερδίσει πέρσι, όταν ο Tanak με το Fiesta που είχε κυριαρχήσει όλο το τριήμερο είχε κλατάρισμα το πρωί της Κυριακής.

Στη Σαρδηνία ο Mikkelsen είχε χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητο του Lefebvre. Στην Πολωνία θα είναι ο Meeke που θα μείνει εκτός για χάρη του Νορβηγού. Ήταν μια σχετικά εύκολη απόφαση μετά από την τούμπα (ακόμα μία) του Meeke στην Σαρδηνία. Στη Γερμανία από ό,τι φαίνεται η Citroëen θα κατέβει με τέσσερα αυτοκίνητα, έχοντας τους βασικούς οδηγούς της Meeke, Breen και Lefebvre μαζί με τον Mikkelsen. Αυτή θα είναι η πρώτη του Νορβηγού στην άσφαλτο με αυτοκίνητο προδιαγραφών 2017.


«Είμαι χαρούμενος», δήλωσε ο Mikkelsen. Και πώς να μην είναι; «Είχαμε δει από την Κορσική ότι το αυτοκίνητο είναι πολύ γρήγορο στην άσφαλτο. Είναι φανταστικό που θα έχουμε την ευκαιρία να το οδηγήσουμε. Θα προηγηθεί μάλιστα και μια περίοδος δοκιμών, οπότε θα είμαστε προετοιμασμένοι ακόμη καλύτερα».

Η είδηση πυροδότησε ξανά τις φήμες περί μόνιμης πλέον σχέσης του Mikkelsen με την Citroën. Αλλά ο μάνατζερ του Erik Veiby δήλωσε ότι απλώς προσπαθεί να εξασφαλίσει στον πελάτη του τον μέγιστο χρόνο μέσα σε ένα αυτοκίνητο WRC. Ξεκαθάρισε ότι η συμφωνία για έναν ακόμη, τον τρίτο αγώνα με την γαλλική ομάδα είναι μεμονωμένη. Και επεσήμανε ότι μετά το τέλος της συνεργασίας αυτής ο οδηγός του είναι ελεύθερος να οδηγήσει για οποιαδήποτε ομάδα.

Το Citroën C3 WRC θα εμφανιστεί αναβαθμισμένο στην Πολωνία. Η ομάδα έχει υποβάλλει προς έγκριση στην FIA ένα νέο πίσω διαφορικό και ένα μηχανικό σύστημα που επιτρέπει την μεταβολή σε πραγματικό χρόνο χωρίς ηλεκτρονικά (τα οποία απαγορεύονται).

[Πηγή Autosport

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube