Junior WRC, Φιλανδία: 3η νίκη του Gilbert σε 4 αγώνες

Junior WRC, Φιλανδία: 3η νίκη του Gilbert σε 4 αγώνες

O Quentin Gilbert πήρε τη νίκη για μόλις 0,5” από τον Henri Haapamäki, που κέρδισε τις 16 από τις 20 ειδικές του αγώνα!

Ο επικεφαλής της βαθμολογίας, Quentin Gilbert, κέρδισε την εναρκτήρια υπερειδική στη Jyvaskylä την Πέμπτη και μπήκε επικεφαλής και στον αγώνα.

Ο Henri Haapamäki απάντησε στην πρώτη κανονική ειδική, την Παρασκευή το πρωί, αλλά στην επόμενη ειδική είχε ένα σκασμένο λάστιχο που του κόστισε 2’ 30”.

Ο νεαρός Φιλανδός ξεκίνησε στη συνέχεια μια επίθεση αντάξια των πιο φημισμένων συμπατριωτών του, κερδίζοντας όλες τις υπόλοιπες ειδικές εκτός από μία, που πήρε ο Jari Huttunen. Με το σερί αυτό, ο Haapamäki ανέβηκε από τη 10η θέση στη , μόλις 22,8” πίσω από τον Gilbert, το βράδυ του Σαββάτου.

Η διαφορά αυτή αρκούσε στον Gilbert, που είχε διαχειριστεί σωστά τον αγώνα, για να πάρει άνετα τη νίκη. Όμως ο Γάλλος καθυστέρησε ένα λεπτό στο κοντρόλ της προτελευταίας ειδικής Ε.Δ.19, την οποία κέρδισε και πάλι ο Haapamäki για να τον πλησιάσει στα 2,4” και να στηθεί ένα δραματικό φινάλε.

Ο Φιλανδός πήρε στη συνέχεια και την Power Stage, αλλά δεν κατάφερε να περάσει τον Gilbert για μόλις 0,5”! Ο Νορβηγός Ole Christian Veiby ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Στο ενιαίου τύπου πρωτάθλημα Junior WRC, που γίνεται με ίδια προσθιοκίνητα Citroen DS3 R3, προηγείται ο Gilbert με διαφορά 33 βαθμών από τον Haapamäki, 34 από τον Ιταλό Simone Tempestini και 41 από τον Veiby.
Ο επόμενος αγώνας του πρωταθλήματος FIA Junior WRC είναι ο Γύρος της Κορσικής (WRC Ράλλυ Γαλλίας) στις 1-4 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube