Η Toyota κοντά στην επιστροφή της στο WRC

Η Toyota κοντά στην επιστροφή της στο WRC

Χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή της Toyota στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι συντάσσεται στην Ιαπωνία, με ορίζοντα το 2017.

Σύμφωνα με έγκυρη πηγή του «αδελφού» μας AUTOSPORT, υπάρχει εντεινόμενη φημολογία ότι ένα πρόγραμμα συμμετοχής της Toyota στο WRC του 2017 θα οριστικοποιηθεί στις αρχές της νέας χρονιάς.

Η πηγή είπε: «Τα πράγματα κινούνται μέσα στην Toyota αυτή τη στιγμή. Ο πρόεδρος Toyoda-san δεν έχει κρύψει ποτέ την αγάπη του για τα ράλι ούτε την επιθυμία του να επαναφέρει την Toyota στα ράλι.

«Αυτό που ήθελε να διαπιστώσει ήταν αν υπάρχει ο ίδιος ενθουσιασμός γι’ αυτό μέσα και έξω από την εταιρεία. Πιστεύουμε ότι το διαπίστωσε».

Η Toyota Motrosport GmbH ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να εντείνει τις δοκιμές εξέλιξης του Yaris WRC το οποίο αξιολογούσε φέτος.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε: «Κάναμε έναν αριθμό δοκιμών φέτος. Του χρόνου θα τις κλιμακώσουμε και θα πάμε μακρύτερα. Θα πάμε πιο βόρεια στη Σκανδιναβία, για παράδειγμα».

Σύμφωνα με το AUTOSPORT, δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση σχετικά με το ποιο ακριβώς μοντέλο θα χρησιμοποιήσει η Toyota το 2017.

Το υπάρχον Yaris είναι μια πιθανότητα, αλλά και η Corolla επίσης, ανάλογα με τους κανονισμούς.

Η Toyota έχει συμμετάσχει σε όλες τις τεχνικές συναντήσεις εργασίας του WRC και είναι ευχαριστημένη από τους κανονισμούς που προγραμματίζονται.

«Η Toyota έχει εμπλακεί στις συζητήσεις για τους κανονισμούς», είπε ο εκπρόσωπος. «Νιώθουμε άνετα με τους κανονισμούς στο σημείο που βρίσκονται».

Επιβεβαίωσε επίσης ότι ο επικεφαλής της Επιτροπής του WRC, Jarmo Mahonen, είχε δίκιο όταν είπε ότι η Toyota δεν πίεζε για να ενταχθεί κάποιο στοιχείο υβριδικής τεχνολογίας στους κανονισμούς.

Η Toyota δεν έχει συμμετάσχει στο WRC ως εργοστασιακή ομάδα από το 1999 και η φημολογία για την επιστροφή της στην ελίτ των ράλι οργίαζε όλο το 2014.

«Η TMG έχει φτιαχτεί για τα ράλι και υπάρχουν άνθρωποι στην εταιρεία που εργάζονται σε αυτό το πρόγραμμα από τη δεκαετία του 1970», είπε ο εκπρόσωπος.

«Τα ράλι παραμένουν στην καρδιά της εταιρείας και υπάρχει πραγματική επιθυμία να επιστρέψουμε. Απ’ όσο μπορούμε να κρίνουμε, υπάρχει η ίδια επιθυμία και στην Ιαπωνία. Νομίζω πως ο Akio Toyoda το έχει επικοινωνήσει ξεκάθαρα.

«Επιθυμούμε και περιμένουμε να δούμε ένα ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα. Αυτό θα ταιριάζει με την ιαπωνική παράδοση της σωστής προετοιμασίας για κάθε πιθανή ενέργεια.

«Σίγουρα ελπίζουμε για ένα ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα αγωνιστικής εμπλοκής».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube