Η επική τούμπα του Meeke και η ακόμη πιο εντυπωσιακή επισκευή του Citroen C3 WRC [video]

Η επική τούμπα του Meeke και η ακόμη πιο εντυπωσιακή επισκευή του Citroen C3 WRC [video]

Ο Kris Meeke το παράκανε σε ένα άλμα, το C3 πήδηξε άγαρμπα και βγήκε εκτός δρόμου στην Ε.Δ. Santa Rosa του Ράλι Αργεντινής, «ανασχεδιάζοντας» δραματικά το Citroen C3 WRC.

Επειδή μέντορας και πρότυπο του Kris Meeke είναι ο Colin McRae, πολλοί ήταν αυτοί που έκαναν τον παραλληλισμό μεταξύ των δύο για τον τρόπο που οδηγούν αλλά και για τον τρόπο που… βγαίνουν από το δρόμο.

Ο Kris Meeke το παράκανε σε ένα άλμα, το C3 πήδηξε άγαρμπα και βγήκε εκτός δρόμου στην Ε.Δ. Santa Rosa του Ράλι Αργεντινής, «ανασχεδιάζοντας» δραματικά το Citroen C3 WRC. Το αυτοκίνητο έπαθε σοβαρή ζημιά, παρόλα αυτά έφτασε ως τον τερματισμό της Ειδικής έχοντας χάσει λίγο πάνω από έξι λεπτά, στην 15η θέση. Έμοιαζε έτσι κι αλλιώς πολύ δύσκολο να κάνει την Υπερειδική και να φτάσει στο service. Τελικά ο οδηγός της Citroen εγκατέλειψε. Το πλήρωμα προσπάθησε να επιδιορθώσει μερικώς τη ζημιά στην «απλή», αλλά κάτι τέτοιο στάθηκε αδύνατο με το μεγαλύτερο πρόβλημα να είναι ότι δεν κατάφεραν να κάνουν την πόρτα του οδηγού να κλείνει.

Για να συμπληρωθεί η δυστυχία της Citroen, εγκατέλειψε επίσης και ο Breen, με κολλημένη την 5η ταχύτητα στο κιβώτιο μετά από ένα χτύπημα που δέχτηκε η κοιλιά του αυτοκινήτου στην συμπίεση μετά από άλμα.

Και οι δύο μπήκαν ξανά στον αγώνα με Rally2. Η περίπτωση του Breen ήταν απλή, καθώς μια αλλαγή κιβωτίου δεν ήταν δύσκολη υπόθεση, αλλά στην περίπτωση του Meeke χρειάστηκε ένας πραγματικός αγώνας δρόμου από τους μηχανικούς της ομάδας κόντρα στο χρόνο και στην κούραση. Δείτε αυτή τη τρίωρη μάχη αποκατάστασης των πολύ σοβαρών ζημιών στο αμάξωμα και στα μηχανικά μέρη και να καταστήσουν το C3 ξανά ετοιμόπολεμο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube