Η Citroën δίνει το C3 WRC του Meeke στον Mikkelsen

Η Citroën δίνει το C3 WRC του Meeke στον Mikkelsen

Η Citroën κάνει το προφανές και αφήνει εκτός από τον επόμενο αγώνα του WRC τον Kris Meeke μετά τα απανωτά λάθη του.

Ο Kris Meeke χάνει το μπάκετ του για τον επόμενο γύρο του WRC στην Πολωνία. O Ιρλανδός έχει κάνει καταστροφικά λάθη σε όλους σχεδόν τους φετινούς αγώνες, ακόμη και σε αυτόν που κέρδισε, στο Μεξικό.

Έχει εγκαταλείψει από δικά του λάθη σε Monte Carlo, Σουηδία, Αργεντινή και Σαρδηνία. Μάλιστα στο Monte και στην Αργεντινή κατάφερε να εγκαταλείψει δύο φορές. Καταστρέφοντας ξανά το αυτοκίνητο αφού είχε επιστρέψει με Rally 2. Ακόμη και στον αγώνα που κέρδισε, στο Μεξικό, έκανε ένα πολύ σοβαρό λάθος και βγήκε από το δρόμο στην Power Stage, λίγες στροφές πριν τον τερματισμό. Στάθηκε τυχερός γιατί… «πάτησε» ένα VW Passat τόσο όσο, ώστε να μην τουμπάρει αλλά και να μην σπάσει η ανάρτηση. Αρχικά έχασε τον προσανατολισμό του αλλά κατάφερε να επιστρέψει στην πορεία του πριν εξανεμιστεί όλο το προβάδισμα που είχε. Όμως ακόμη κι έτσι το συμβάν δείχνει την αστάθεια και τη νευρικότητα του Meeke που δεν εμπνέει εμπιστοσύνη στην ομάδα.

Σε μια χρονιά που θα ηγείτο υποτίθεται της προσπάθειας της Citroën να πάρει το πρωτάθλημα, ο Meeke έχει μόλις 25 βαθμούς, από τη νίκη στο Mexico και δύο από την Power Stage στην Σουηδία. Αυτό σημαίνει ότι είναι 10ος, 114 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Sébastien Ogier και 16 πίσω από τον teammate του Craig Breen.

«Μετά από μια σειρά δύσκολων αποτελεσμάτων, ζητήσαμε από τον Kris Meeke να κάνει ένα βήμα πίσω και να παραχωρήσει την θέση του στον Andreas Mikkelsen για τον επόμενο αγώνα», δήλωσε ο Yves Matton, επικεφαλής της ομάδας της Citroën. «Ο Kris δέχτηκε αυτή την απόφαση, κατανοώντας ότι είναι για το καλό της ομάδας. Και θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε για αυτό. Το διάλειμμα αυτό θα τον βοηθήσει να επαναφορτίσει τις μπαταρίες του. Θα εκτονωθεί η πίεση και θα συγκεντρωθεί στην προετοιμασία του για την Φιλανδία. Πέρσι είχε κερδίσει εκεί και ελπίζουμε φέτος να είναι ακόμη πιο δυνατός»

Με τον τρόπο αυτό ο Matton δίνει συνέχεια στη συνεργασία της ομάδας με τον Mikkelsen. Ο οποίος, αφού έμεινε χωρίς μπάκετ WRC μετά την αποχώρηση της Volkswagen, έτρεχε με εργοστασιακό Škoda Fabia R5 στο WRC2 και ταυτόχρονα όλο αυτό το διάστημα έψαχνε θέση σε κορυφαία ομάδα. Ενώ δοκίμασε με την Hyundai, λίγο πριν το Ράλι Πορτογαλίας, και πολλοί πίστευαν ότι εκεί θα κάνει ντεμπούτο με την κορεάτικη ομάδα, τελικά ο Νορβηγός ήρθε σε συμφωνία με τη Citroën για την Σαρδηνία. Προφανώς έπαιξαν ρόλο τα κακά αποτελέσματα των μόνιμων οδηγών της γαλλικής ομάδας.

Χωρίς δοκιμές στην ουσία, ο Mikkelsen δεν εντυπωσίασε με την ταχύτητα του στη Σαρδηνία, ενώ είχε και ένα κλατάρισμα την πρώτη μέρα που τον έβγαλε εκτός ρυθμού. Παρόλα αυτά ο Matton βλέπει το συγκεκριμένο αγώνα περισσότερο ως δοκιμαστικό και θέλει να συνεχίσει να δουλεύει με τον πρώην οδηγό της VW ο οποίος πέρσι είχε κερδίσει στην Πολωνία με το Polo R WRC: «Ένας δεύτερος αγώνας θα του επιτρέψει να αξιοποιήσει όσα έμαθε στον πρώτο, μεταφράζοντας την εμπειρία σε ταχύτητα», είπε το αφεντικό της Citroën.

[Πηγή Autosport

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube