H μεγάλη επιστροφή της Toyota στο WRC [video]

H μεγάλη επιστροφή της Toyota στο WRC [video]

Oι Ιάπωνες επιστρέφουν εκεί όπου έδρεψαν δάφνες και πρωταθλήματα

 
Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά λέει η γνωστή λαϊκή ρήση και ιδού πως οι φήμες για την εμπλοκή της Τoyota στο WRC μετουσιώνονται σε πραγματικότητα.
 
Η ιαπωνική εταιρεία με την πλούσια ιστορία στο σπορ (παγκόσμιοι πρωταθλητές 1993, 1994 και 1999)επιστρέφει και επίσημα με την εμπλοκή της να ανακοινώνεται μεθαύριο Παρασκευή σε συνέντευξη Τύπου.
 
Δεν θα μπορούσε να είναι και διαφορετικά αφού η Toyota έκανε συνεχώς δοκιμές και εξέλισσε το αυτοκίνητο της (Yaris), την ώρα που πίσω από τις κάμερες υπήρχαν διαβουλεύσεις σε κορυφαίο επίπεδο για τους κανονισμούς που θα διέπουν το σπορ.
 
Είναι γνωστό πως η ιαπωνική εταιρεία πίεζε (και πιέζει) για την εισαγωγή της υβριδικής τεχνολογίας στο WRC, τεχνολογία την οποία γνωρίζει πολύ καλά και την οποία έχει αποδεχτεί και η F1.
 
 
Σε κάθε περίπτωση η FIA δεν έχει καταλήξει ακόμη στην οριστικοποίηση των τεχνικών προδιαγραφών που θα εγκρίνει για το 2017, χρονιά που όπως όλα δείχνουν θα τοποθετηθεί και η επίσημη πρώτη της Toyota στο WRC.
Οι φήμες θέλουν όμως την Toyota στο πλαίσιο εξέλιξης του αυτοκινήτου της να πάρει μέρος το 2016 σε κάποιους επιλεγμένους αγώνες και ίσως τότε αποκαλύφθεί μέσω της τεχνολογίας που θα χρησιμοποιεί και που θα οδηγηθούμε το 2017. 
 
Την ώρα που είναι πάρα πολύ νωρίς να μιλάμε για οδηγούς, είναι σίγουρο γνωρίζοντας τη φιλοσοφία της Toyota, πως θα «σημαδέψει» κορυφή, αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορεί κάποιος ούτε να εικάσει, αφού όλα τα βαριά ονόματα δεσμεύονται με συμβόλαια. Αυτην την εποχή την εξέλιξη του Yaris «τρέχουν» ο Γάλλος Stéphane Sarrazin και ο Φινλανδός Sebastian "Basti" Lindholm. Είναι βέβαιο πως ο πρώτος θα ΄χει μεγαλύτερο και πιο ενεργό ρόλο στην ομάδα, χωρίς να αποκλείεται να πάρει και μπάκετ στην τελική επιλογή.
 
Η Τoyota απουσίαζε για χρόνια από τα μηχανοκίνητα σπορ, έχοντας μόνον παρουσία στους αγώνες αντοχής, αφού είχε αποσυρθεί από το WRC για να πάρει μέρος στην F1 όπου οι επιδόσεις της δεν ήταν οι αναμενόμενες. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube