H M-Sport με νέα ομάδα το 2016

H M-Sport με νέα ομάδα το 2016

Ο Mads Ostberg και ο Eric Camilli θα αντικαταστήσουν τους Ott Tanak και Elfyn Evans στο τιμόνι των Ford Fiesta RS WRC.

Η επιστροφή του Østberg στην M-Sport –όπου πέρασε τρεις χρονιές το 2011-13 (φωτ. επάνω)– αναμενόταν αφού η Citroën ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στο WRC του χρόνου ώστε να αφοσιωθεί στην εξέλιξη του καινούργιου αγωνιστικού της για το 2017.

Η ανακοίνωση για τον Camilli (φωτ. κάτω) ήταν έκπληξη καθώς έχει λάβει μέρος σε μόνο 10 ράλι του WRC και δεν έχει ποτέ οδηγήσει World Rally Car σε αγώνα. Όμως το αφεντικό της M-Sport, o Malcolm Wilson, δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις επιδόσεις του 28χρονου Γάλλου φέτος στην κατηγορία WRC2.

Σημειώνουμε ότι ο Camilli θα κέρδιζε άνετα την κατηγορία WRC2 στο φετινό Ράλι Μ. Βρετανίας αν δεν αντιμετώπιζε μηχανικό πρόβλημα στην τελευταία ειδική. Θυμίζουμε επίσης ότι ανήκε(ι) στο πρόγραμμα νέων οδηγών της Toyota Motorsport και έχει συμμετάσχει στην εξέλιξη του νέου Yaris WRC για το 2017.

Ο Wilson δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν η M-Sport θα πάρει μέρος και στα 14 ράλι του πρωταθλήματος του 2016. Εκπρόσωπος της ομάδας δήλωσε: «Του χρόνου, η εξέλιξη του αγωνιστικού μας για το 2017 θα έχει πρωταρχική σημασία και πρέπει να βεβαιωθούμε ότι δεν θα κάνουμε συμβιβασμούς σ’ αυτόν τον τομέα πριν πάρουμε οποιαδήποτε απόφαση να συμμετάσχουμε ή όχι και στους 14 αγώνες».

Ο Østberg και ο Camilli αντικαθιστούν τους Tanak και Evans που είχαν απογοητευτική χρονιά. Ήδη ο Εσθονός έχει ανακοινώσει ότι (ξανα)πάει στην DMACK World Rally Team, που θα αγωνιστεί του χρόνου ως κατασκευαστής, αντιπαραβάλλοντας τα ομώνυμα κινέζικα λάστιχα με τα επίσημα Pirelli. Για τον Ουαλό, ο εκπρόσωπος της M-Sport είπε ότι «γίνονται ακόμα συζητήσεις και υπάρχει η δυνατότητα να έχει ένα πρόγραμμα κάποιας μορφής το 2016».

Ο Østberg, που κατατάχτηκε 4ος στο φετινό πρωτάθλημα, δήλωσε ότι έχει αλλάξει το οδηγικό του στιλ, έχει βελτιωθεί πολύ και σκοπεύει να συνεχίσει να βελτιώνεται, να διεκδικήσει βάθρα και πιστεύει πως «οι νίκες είναι επίσης μια πιθανότητα».

Από την πλευρά του, ο Camilli δήλωσε πως η προτεραιότητά του για του χρόνου θα είναι να ανακαλύψει το επίπεδο που απαιτείται για να αγωνιστεί με ένα World Rally Car και να μάθει το Fiesta RS WRC.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube