H Επιτροπή του WRC απορρίπτει τις αμφιλεγόμενες προτάσεις για την Power Stage

H Επιτροπή του WRC απορρίπτει τις αμφιλεγόμενες προτάσεις για την Power Stage

Η μορφή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι δεν θα αλλάξει για το 2015, μετά την έκτακτη συνέλευση FIA και εταίρων χθες στη Γενεύη.

Ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt, συμμετείχε στη συνάντηση της Επιτροπής WRC στη Γενεύη, όπου συζητήθηκε η προτεινόμενη αλλαγή στην Power Stage (δηλ. να διαιρούνται οι μέχρι τότε χρονικές διαφορές δια του 10 και να κρίνεται το αποτέλεσμα του αγώνα σε μονομαχίες στην τελευταία αυτή ειδική).  

Η πρόταση αυτή της (κατόχου των εμπορικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος εταιρείας) WRC Promoter, η οποία είχε απορριφθεί από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητων Σπορ (WMSC) τον Σεπτέμβριο, ούτε χθες κατάφερε να έχει υποστήριξη ώστε να υποβληθεί ξανά στην επόμενη συνέλευση του WMSC, τον Δεκέμβριο.

Ο επικεφαλής της WRC Promoter, Oliver Ciesla, επιβεβαίωση ότι η ιδέα της εταιρείας του δεν θα προχωρήσει.

«Έγινε εμφανές ότι η πρόταση δεν είναι αρκετά ώριμη ώστε να συγκεντρώσει πλειοψηφία», δήλωσε στο «αδελφό» μας AUTOSPORT.

«Θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε τρόπους να κάνουμε την Power Stage πιο συναρπαστική, αλλά έτσι όπως έχει τώρα, η πρόταση είναι τελειωμένη.

«Φυσικά είμαι απογοητευμένος. Όλοι οι εμπλεκόμενοι είχαν αφιερώσει πολλή φαιά ουσία σ’ αυτό και θα ήθελα να πάω αυτή την πρόταση στην αγορά, αλλά τώρα πρέπει να κοιτάξουμε αλλού».

Θα υποβληθεί πρόταση στο WMSC να ξεκινούν τα πληρώματα με τη βαθμολογική τους σειρά τις δύο πρώτες μέρες κάθε αγώνα, ενώ την 3η ημέρα οι οδηγοί «προτεραιότητας» (priority) της FIA θα ξεκινούν με την αντίστροφη σειρά της έως τότε κατάταξης στον αγώνα.

Ο Todt δείχνει διατεθειμένος να παίξει έναν πιο ενεργό ρόλο στην μελλοντική κατεύθυνση του WRC, έχοντας δεχτεί ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές στο εγγύς μέλλον.

Η μόνη σημαντική πρόταση που βγήκε από τη συνάντηση της Πέμπτης είναι να μειωθεί ο αριθμός των ανταλλακτικών που θα είναι διαθέσιμα στα απομακρυσμένα (remote) σέρβις, και να ενθαρρυνθούν οι διοργανωτές να βρουν νέες, μεγαλύτερες ειδικές διαδρομές.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube