FIA: Κόκκινη κάρτα στο Ράλι Πολωνίας

FIA: Κόκκινη κάρτα στο Ράλι Πολωνίας

Επικρατέστερος αγώνας που θα τον αντικαταστήσει είναι αυτός της Τουρκίας

Με επίσημη δικαιολογία την ασφάλεια η FIA πέταξε έξω από το καλαντάρι του 2018 το Ράλι Πολωνίας. 

Η αλήθεια είναι ότι ο αγώνας συγκέντρωνε χιλιάδες θεατές οι οποίοι όμως στην πλειοψηφία τους ήταν απείθαρχοι κάτι που είχαν πολλές φορές επισημάνει ιθύνοντες της FIA στους διοργανωτές, 

Μάλιστα από το 2015 είχε χτυπήσει το καμπανάκι η FIA, με τους διοργανωτές να καταβάλουν φιλότιμες προσπάθειες να βελτιώσουν την κατάσταση, όμως φαίνεται πως η τελευταία έκθεση των παρατηρητών ήταν καταπέλτης για τον αγώνα. 

Έτσι, ο Oliver Ciesla  για λογαριασμό του promoter του WRC ανακοίνωσε τα άσχημα νέα για τους Πολωνούς, οι οποίοι είναι η αλήθεια, είχαν ρίξει μπόλικο χρήμα για να έχουν τον αγώνα. 

Ο Ciesla προέβη και σε… διπλωματικές δηλώσεις τονίζοντας ότι είναι λυπηρό που η Πολωνία θα χάσει τον αγώνα και πως γι’ αυτό ουδείς άλλος ευθύνεται πλην των θεατών. 

Επικρατέστερος αγώνας να συμπληρώσει το κενό που δημιουργείται στο πρόγραμμα φέρεται να είναι το Ράλι της Τουρκίας το οποίο βγήκε από το καλαντάρι το 2011 με την πιθανότερη ημερομηνία διαξαγωγής του να τοποθετείται τον Σεπτέμβριο. 

Σε ό,τι αφορά σε άλλες “αφίξεις” στο καλαντάρι μάλλον δεν θα γίνουν, με τον promoter να θέλει τη Νέα Ζηλανδία αλλά τις ομάδες να κοκκινίζουν και μόνο στο άκουσμα της, καθώς το κόστος είναι τεράστιο. 

Αντίθετα η Κροατία φαίνεται να παίζει πιο πολύ αν όλοι συμφωνήσουν να “ανοίξει” το καλαντάρι. 

Όπως και νάχει τις τελικές αποφάσεις θα τις πάρει η Παγκόσμια Επιτροπή Ράλι που θα συνεδριάσει τον επόμενο μήνα. 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube