Επίσημο: Η Toyota επιστρέφει στο WRC το 2017 με το Yaris [video]

Επίσημο: Η Toyota επιστρέφει στο WRC το 2017 με το Yaris [video]

Ανακοινώθηκε και επίσημα η μεγάλη επιστροφή της Toyota στο WRC

Η Toyota ανακοίνωσε επίσημα την επιστροφή της στο WRC από το 2017 με το Yaris, στην διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στο Τόκιο σήμερα Παρασκευή 30 Ιανουαρίου. Επιβεβαιώνοντας τις φήμες των τελευταίων δύο ετών, ο Akio Toyoda, πρόεδρος της Toyota Motor Corporation, επιβεβαίωσε τις φήμες για την μεγάλη επιστροφή του ιαπωνικού κολοσσού στις ειδικές διαδρομές για πρώτη φορά από το 1999 οπότε και αποσύρθηκε η επίσημη εργοστασιακή συμμετοχή.

Στην συνέντευξη Τύπου στο Τόκιο το Yaris WRC παρουσιάστηκε για πρώτη φορά επισήμως. Το αυτοκίνητο θα εξελιχθεί στην έδρα αγωνιστικών δραστηριοτήτων της εταιρείας στην Κολωνία τα επόμενα δύο χρόνια, πριν το ντεμπούτο του.

«Όταν βρέθηκα πέρσι στο Ράλι Φιλανδίας, πολλοί φίλοι του σπορ με ρωτούσαν πότε θα επιστρέψει η Toyota στο WRC» είπε ο Toyoda ξεκινώντας την παρουσίασή του. «Ο κόσμος μιλούσε για την ιστορία μας στα ράλι. Με εξέπληξε αλλά και με ευχαρίστησε ιδιαίτερα ότι ο κόσμος γνώριζε και θυμόταν τόσο πολλά για εμάς. Τότε ένιωσα ότι πρέπει οπωσδήποτε να επιστρέψουμε».

Δεδομένης της 15ετούς απουσίας και των πολύ διαφορετικών δεδομένων που έχουν στο διάστημα αυτό διαμορφωθεί, ο Toyoda αντιμετωπίζει το πρόγραμμα ως μια νέα αρχή παρά ως μια επιστροφή στο WRC.

Ο Oliver Ciesla από την πλευρά της διοργανώτριας αρχής του WRC καλωσόρισε με ενθουσιασμό την Toyota στον θεσμό: «H εταιρεία έχει μακρά και σημαντική ιστορία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό γενικότερα και στα ράλι ειδικότερα. Με την επιστροφή της έχουμε και πέμπτο κατασκευαστή στο WRC, τρεις εκ των οποίων περιλαμβάνονται στην πρώτη πεντάδα από πλευράς πωλήσεων παγκοσμίως. Η τελευταία χρονιά με τόσους κατασκευαστές στο πρωτάθλημα ήταν το 2006». 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube