Elena σε Loeb: ‘Ημουν ο μόνος που μπορούσε να ανεχτεί τον γουρουνίσιο χαρακτήρα σου!

Elena σε Loeb: ‘Ημουν ο μόνος που μπορούσε να ανεχτεί τον γουρουνίσιο χαρακτήρα σου!

Αποχαιρετιστήρια επιστολή του Daniel Elena στον Sebastien Loeb από το Facebook

Μην παρασύρεστε από τον τίτλο.
Ναι, τα λέει αυτά στον Seb, αλλά με πολύ αγάπη και θαυμασμό για τον άνθρωπο με τον οποίο από το 1997 μοιράζονταν τα αγωνιστικά μπάκετ της Citroen.


Άλλωστε αν δεν υπήρχε αγάπη, θαυμασμός, εμπιστοσύνη και εκτίμηση δεν θα μπορούσαν να συμβιώσουν, να επιβιώσουν και εντέλει να φτάσουν στην κορυφή του WRC, σπάζοντας όλα τα ρεκόρ τίτλων, νικών, συμμετοχών και ό,τι άλλο θέλετε.
Η επιστολή που δημοσίευσε ο Elena στην προσωπική του σελίδα στο  facebook είναι παραπάνω από συγκινητική, αλλά αναδεικνύει και την ιδιαίτερη σχέση που είχαν αναπτύξει, ο «μεσογειακός» και πλακατζής Daniel με τον «ψυχρό», μεθοδικό και τελειομανή Αλσατό Senastien.

 



Ιδού λοιπόν τι έγραψε  ο Daniel Elena στον Sebastien Loeb

«Οι ζωές μας είναι δεμένες μέχρι το τέλος.

Seb,

Έχουν γίνει παρά πολλά από το 1997, όταν ξεκινήσαμε να αγωνιζόμαστε μαζί. Ήταν ένα βράδυ, που ήμασταν έξω και γιορτάζαμε, αφού και εσύ είσαι ένας bon viveur όπως και εγώ, μολονότι ο κόσμος δεν το ξέρει!
Πάντα πίστευα τις καλύτερες αποφάσεις τις παίρνουμε σε στιγμές θερμών συναισθημάτων αλλά και σε φιλικές στιγμές. Την εποχή εκείνη, ο οδηγός που έτρεχα θα σταματούσε να τρέχει, ενώ ο συνοδηγός σου φοβόταν να συνεχίσει μαζί σου και κάπως έτσι,ιδού πως  δεκατρία χρόνια μετά είμαστε εδώ με εννέα παγκόσμια πρωταθλήματα.
Πεπρωμένο!
Δεν ξέρω πως θα ήταν η ζωή μου χωρίς εσένα. Ίσως να ήμουν ακόμη ένας μηχανικός στο λιμάνι του Μονακό ή να δούλευα στο Yacht Club με τον κολλητό μου, τον Ντονγκ. Δεν με νοιάζει όμως. Προτιμώ να μην μάθω.

Εσύ όμως από τη μεριά σου θα είχες την ίδια πορεία και χωρίς εμένα. Διότι έχεις ένα δώρο, ένα υπερφυσικό ταλέντο, ενώ είσαι και τελειομανής και δουλευταράς. Πιστεύω όμως ότι και εγώ έβαλα το δικό μου μικρό λιθαράκι σε όλο αυτό το οικοδόμημα.

Στο ξεκίνημα μας στο WRC αισθανόμουν ότι είχα δυναμίτη κάτω από το μπάκετ μου στο αυτοκίνητο, αφού όλοι ήθελαν τη θέση μου! Ξέρω, όμως, ότι επέμεινες να παραμείνω εγώ συνοδηγός σου. Είμαι σίγουρος πως το έκανες διότι ήξερες ότι είμαι ο μόνος που μπορούσε να ανεχθεί τον γουρουνίσιο χαρακτήρα σου! Εάν δεν μαλώσαμε ποτέ, οφείλεται στο γεγονός ότι όλο αυτό που ζήσαμε μαζί με ξεπερνούσε.
Και όχι μόνο δεν τσακωθήκαμε ποτέ, αλλά σήμερα ξέρω πως μπορούμε να μιλάμε μόνο με τα μάτια. Ένα απλό βλέμμα είναι αρκετό για να καταλάβει ο ένας τον άλλο. Χωρίς αμφιβολία, έδωσα σε έσενα τον Αλσατό, λίγη από την μεσογειακή τρέλα μου.

Σε αθλητικό επίπεδο, οι δρόμοι μας θα χωρίσουν. Εγώ θα παίζω pétanque (σσ:  είναι το παιχνίδι που παίζουν οι Γάλλοι με τις μεταλλικές μπάλες) και εσύ θα τρέχεις στις πίστες.
Οι ζωές μας, όμως, είναι δεμένες μέχρι το τέλος. Εγώ κέρδισα έναν φίλο, έναν αδερφό.
Την ώρα που κάποιοι ονειρεύονται να ζήσουν στο Μονακό, εγώ δεν περίμενα την ώρα να βρεθούμε στο Oberhofen, και να κάτσω στον καναπέ της μητέρας σου.

Ξέρω πως όταν μιλάς για μένα στην κόρη σου την Valentin, με αποκαλείς ο “ΘείοςDaniel”. Για τις δικές μου κόρες είσαι απλά ο Seb, αλλά γιατί έτσι σε αποκαλεί όλος ο κόσμος. Μεγαλώσαμε μαζί, ζήσαμε τα πάντα μαζί και δεν πρόκειται να με ξεφορτωθείς. Διότι από την μία θα είμαι ο γείτονας σου στην Ελβετία, και από την άλλη διότι ελπίζω ότι θα βρούμε χρόνο να μαζευτούμε με τις οικογένειες μας και να κάνουμε μπάρμπεκιου. Είσαι ένα έμβλημα για τους χορηγούς σου, ένας καλό πρεσβευτής για την Citroen, αλλά για μένα θα είσαι, πάνω από όλα, ο κολλητός.
Σου εύχομαι καλό δρόμο στη νέα σου περιπέτεια. Θα είσαι ο νεοφερμένος τη νέα χρονιά, αλλά με μία ομάδα που έχει κατακτήσει τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή τέσσερις φορές. Μου είπες ότι την πρώτη χρονιά θα πας για να μάθεις και όχι για να κερδίσεις. Όμως, είμαι σίγουρος ότι μπορείς να τα καταφέρεις! Γεια σου, φίλε μου Seb.

Y.Γ. Μην ξεχάσεις ότι πρέπει να βρεθούμε ένα βράδυ αυτή την εβδομάδα για να γιορτάσουμε το τέλος της θητείας μας, όλοι μαζί!

Daniel Elena

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube