Ειδική διαδρομή 80 km στο Ράλι Μεξικού!

Ειδική διαδρομή 80 km στο Ράλι Μεξικού!

Το Ράλι Μεξικού του 2016 θα περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη ειδική διαδρομή στο WRC τα τελευταία 30 χρόνια.

Η ειδική Guanajuato των 80 km θα περιλαμβάνει τμήματα των φετινών ειδικών Guanajuatito, Derramadero και El Brinco. Είναι προγραμματισμένη για την τελευταία μέρα του αγώνα, ως Ε.Δ.20 με εκκίνηση στις 08.33.

Στη συνέχεια θα επιτραπεί στα πληρώματα μια αλλαγή ελαστικών πριν από μια υπερειδική και την Power Stage των 10 km.

Εκπρόσωπος των οργανωτών του Rally Mexico δήλωσε: «Μετά από δουλειά ετών και αφού αυξήσαμε σταδιακά τις δυνατότητές μας, πετύχαμε τελικά το πολυπόθητο ορόσημο: την ειδική των 80 km.

«Είναι το μέγιστο μήκος που επιτρέπουν οι κανονισμοί του WRC και κατά 25 km μεγαλύτερο από τη μακρύτερη ειδική μας το 2015, μέσα στα βουνά του Guanajuato.

«Θα βάλει σε δοκιμασία τα πάντα. Κάθε σταγόνα πνευματικής, ψυχικής και σωματικής αντοχής του οδηγού, του συνοδηγού, του αυτοκινήτου, των ελαστικών και της ομάδας, που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν κάπου 50 λεπτά έντονου συναγωνισμού. Ένας άθλος συγκέντρωσης και εξάντλησης που δεν υπήρξε στο σπορ μας για δεκαετίες.

«Δεν έχουμε αμφιβολία ότι αυτή η είδηση θα κάνει κάποιους να συνοφρυωθούν, όμως είμαστε σίγουροι ότι θα χαμογελάσουν πλατιά πολλοί άλλοι. Άνθρωποι σαν εμάς».

Η μεγαλύτερη μέχρι τώρα ειδική στο WRC ήταν η Liamone-Suaricchio των 83 km, στον (τραγικό…) Γύρο της Κορσικής του 1986.

Τέτοιες μεγάλες ειδικές δεν ήταν ασυνήθιστες τις δεκαετίες του 1970 και ’80, αλλά έγινε στροφή προς μικρότερες ειδικές με τους κανονισμούς που επιβλήθηκαν όταν καταργήθηκε το Group B, στο τέλος του 1986.

Όταν το «αδελφό» μας AUTOSPORT ζήτησε τη γνώμη του Sebastien Ogier για την ειδική των 80 km, o πολυπρωταθλητής είπε: «Γιατί όχι; Μπορεί να είναι σκληρή για τα λάστιχα, όμως το ιστορικό μου δείχνει πως είμαι αρκετά καλός στη φροντίδα των ελαστικών – οπότε αυτό μπορεί να είναι καλό για μένα. Θα είναι πάντως δύσκολο».

Το Rally Mexico είχε και φέτος τη μεγαλύτερη ειδική του πρωταθλήματος, την Guanajuatito των 54,7 km. Ο αγώνας θα είναι ο τρίτος της χρονιάς και το 2016, και θα γίνει στις 4-7 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube