Αν έχεις χρήμα διάβαινε

Αν έχεις χρήμα διάβαινε

Ο Lorenzo Bertelli αφήνει το WRC2 για μια πλήρη σεζόν με World Rally Car το 2015. Πώς; Μα, είναι ο κληρονόμος της φίρμας Prada…

O Bertelli έχει «κατά 99% εξασφαλίσει» ένα Ford Fiesta RS WRC από την M-Sport για να τρέξει και στους 13 γύρους του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι 2015.

Η κίνηση αντιπροσωπεύει ένα τεράστιο βήμα για τον 26χρονο Ιταλό, που έκανε την πρώτη του χρονιά στο WRC2 μόλις το 2012.

Ο Bertelli δήλωσε ότι η απόφασή του να μεταπηδήσει στην κορυφαία κατηγορία του σπορ επηρεάστηκε από την επερχόμενη υποχρέωσή του να δουλέψει για τον οίκο μόδας και πολυτελών αντικειμένων Prada, που ανήκει στη μητέρα του, Miuccia Prada.

«Δεν έχω μπροστά μου πολλά χρόνια για να απολαύσω το σπορ, διότι θα πρέπει να εργαστώ στην οικογενειακή επιχείρηση», εξήγησε ο Bertelli. «Οπότε πρέπει να πάρω τα ράλι μου στα σοβαρά. Δεν είναι αστείο για μένα.

 «Αυτή τη χρονιά προοδεύσαμε πολύ και, εντάξει, κάποιοι είπαν ότι θα ήταν καλύτερα να μείνουμε και να πάρουμε τον τίτλο στο WRC2, αλλά προτιμώ να βάλω έναν πιο ψηλό στόχο. Είναι ο δυσκολότερος τρόπος, αλλά πιστεύω ο πιο ενδιαφέρων. Μου αρέσει να βάζω προκλήσεις στον εαυτό μου».

Συνοδηγός του Bertelli του χρόνου θα είναι ο πολύπειρος Giovanni Bernacchini, που φέτος πήρε τον τίτλο στο WRC2 δίπλα στον Nasser Al-Attiyah. Ο Bernacchini προσεγγίστηκε μόλις την περασμένη εβδομάδα, αφού ο μέχρι τώρα συνοδηγός του Bertelli, o Mitia Dotta, παραιτήθηκε για να αναλάβει μια θέση στο Moto GP.

Το πλήρωμα θα τρέξει για πρώτη φορά μαζί σε δοκιμές για το Ράλι Monte Carlo, το Δεκέμβριο. Οι επιδόσεις εκεί και στους υπόλοιπους αγώνες θα καθορίσουν τα σχέδια του Bertelli για το 2016.

«Θα συγκρίνω τον εαυτό μου με τα άλλα Fiesta και θα δω τι θα γίνει. Αν δω ότι τα αποτελέσματά μου δεν βελτιώνονται αγώνα με αγώνα, ίσως σταματήσω στο τέλος της χρονιάς. Αν δω ότι βελτιώνομαι, τότε θα κοιτάξω για το 2016. Δεν έχω συγκεκριμένο στόχο. Όλα εξαρτώνται από τη βελτίωση».

Παρότι βρίσκεται στην ασυνήθιστη θέση να θέτει ό ίδιος τους στόχους για τον εαυτό του, ο Bertelli αρνείται ότι θα είναι όλα εύκολα γι’ αυτόν.

«Είναι ένα διαφορετικό είδος πίεσης», εξηγεί. «Οκέι, μπορεί να δείχνει εύκολο απ’ έξω, επειδή έχω τα λεφτά. Αλλά η πίεση που εξασκώ στον εαυτό μου είναι μεγάλη διότι πρέπει να αποδείξω ότι δεν είναι τα λεφτά, αλλά οι ικανότητές μου ως οδηγού. Και πρέπει να το κάνω αυτό γρήγορα».

Φέτος ο Bertelli ήρθε 3ος στο πρωτάθλημα WRC2, με νίκη στη Σαρδηνία και δεύτερες θέσεις σε Monte Carlo, Μεξικό και Μ. Βρετανία.

[Πηγή: www.wrc.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube