Η μάχη του WRC μετακομίζει στη Σουηδία

Η μάχη του WRC μετακομίζει στη Σουηδία

Αρχίζει αύριο ο δεύτερος αγώνας της χρονιάς και ένας από τους πλέον θεαματικούς του πρωταθλήματος

Δύο μόλις εβαδομάδες μετά το θρυλικό Πριγκιπάτο που παραδοσιακά σηματοδοτεί την έναρξη του WRC για κάθε χρονιά, οι ομάδες έχουν ήδη μετακομίσει βόρεια στη Σουηδία και ετοιμάζονται για τη μάχη σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον.
 
Με έδρα την πόλη Karlstadt, ο σουηδικός αγώνας ο μοναδικός στο καλαντάρι που γίνεται 100% σε παγωμένες-χιονισμένες επιφάνειες. Οι ειδικές ωστόσο βρίσκονται κατά πολύ πιο βόρεια από το Karlstadt, στο οποίο τα πληρώματα θα διανυκτερεύσουν μόνον την Πέμπτη, ενώ Παρασκευή και Σάββατο θα διανυκτερεύσουν στο Hagfors για να είναι πιο κοντά στις ειδικές διαδρομές. 
 
Ένα άλλο χαρακτηριστικό του αγώνα είναι πως οι ειδικές διαδρομές σε πολλές περιπτώσεις περνούν τα σύνορα και τα αυτοκίνητα «πατούν» σε Νορβηγικό έδαφος για να επιστρέψουν και πάλι στη Σουηδία. 
Σε σχέση με τον περυσινό αγώνα έχουμε 4 ολοκαίνουργιες ειδικές διαδρομές στο σύνολο των 21 που περιλαμβάνει ο αγώνας. 
Είναι φανερό πως στις ειδικές συνθήκες της Σουηδίας τα ελαστικά που θα χρησιμοποιήσουν όλα τα πληρώματα είναι αυτά του χιονιού με τα καρφιά, με τη διαχείρισή τους να είναι -όπως πάντα - πονοκέφαλος για τα πληρώματα, ειδικά στα σημεία όπου το χιόνι είναι λιγοστό ή λιωμένο. 
Η πρόγνωση του καιρού σε κάθε περίπτωση φέτος μιλά για πολύ χιόνι και επομένως δεν τίθεται θέμα για τέτοια προβλήματα. 
 
Η ιστορία έχει δείξει πως στον συγκεκριμένο αγώνα οι Σκανδιναβοί είναι αυτοί που ξεχωρίζουν με τους μόνους που έχουν καταφέρει να σπάσουν το... άβατο του βάθρου να είναι από μία φορά οι Loeb και Ogier. Τις περισσότερες νίκες έχουν οι Stig Blomqvuist και Marcuas Gronholm (πέντε).
 
Σε επίπεδο ομάδων φαβορί είναι για φέτος η VW με τους Ogier, Latvala και Mikkelsen. Από τους τρεις τους, οι δύο πρώτοι οδηγούν το νέο Polo προδιαγραφών 2015 και ο Νορβηγός το περυσινό. Ο Latvala έχει στο ενεργητικό του τρεις νίκες στο σουηδικό αγώνα, ο Ogier μια ενώ ο Mikkelsen πέρυσι τερμάτισε δεύτερος.
 
Η Citroen θα κατέβει με τους ο Mads Ostberg και Kris Meeke με τα DS3 προδιαγραφών 2015, ενώ η ομάδα της M-SPORT θα έχει στα μπάκετ τους  Ott Tanak και Elfyn Evans με τα Fiesta με τα οποία αγωνίστηκαν στο Μόντε Κάρλο.
Η Hyundai μετά το ατύχημα που είχε ο Sordo κάνοντας ποδήλατο στην Ισπανία όπου έσπασε τρία πλευρά θα αγωνιστεί με τους Thierry Neuville, Hayden Paddon (θα αντικαταστήσει τον Ισπανό) και τον Kevin Abbring στην πρώτη του εμφάνιση σε αγώνα του WRC. 
 
H TAYTOTHTA TOY ΑΓΩΝΑ
Ημερομηνίες: 12 – 15 Φεβρουαρίου
Επιφάνεια: Χιόνι, πάγος
Πρώτος αγώνας στο WRC: 1973
Συν. Μήκος: 1.441,57 χλμ.
Ειδικές Διαδρομές: 21
Μεγαλύτερη Ε.Δ.: 14η – 18η Vargasen 1-2 (24,63 χλμ.)
Μικρότερη Ε.Δ.: 13η – 17η Hagfors Sprint (1,87 χλμ.)
 
ΝΙΚΗΤΕΣ 2014
1. Latvala
2. Mikkelsen
3. Ostberg
 
ΩΡΑΡΙΟ ΑΓΩΝΑ
Πέμπτη
Shakedown: 08:00 πμ – 11:30 μμ
Eκκίνηση: 19:00
SSS Karlastadt: 1,9 χλμ. - 20:08 μμ
 
Παρασκευή
Ωράριο: 07:05 πμ – 20:31 μμ
Eννέα ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 124,54 χλμ
 
Σάββατο
Ωράριο: 06:05 πμ – 16:51 μμ
Οκτώ ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 134,82 χλμ

Κυριακή
Ωράριο: 07:40 πμ – 15:00 μμ
Τρεις ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 46,74  χλμ

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube