Δυσκολεύεται η Toyota να βρει οδηγούς για το 2017

Δυσκολεύεται η Toyota να βρει οδηγούς για το 2017

Ο Tommi Makinen, υπεύθυνος της Toyota για το WRC, λέει ότι οι εναλλακτικές είναι περιορισμένες μετά την άρνηση του Kris Meeke.

Ο ίδιος ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, μαζί με τους συμπατριώτες του, Mikko Hirvonen και Juho Hanninen, μάλλον θα επωμιστούν το έργο της εξέλιξης του Yaris WRC τη χρονιά που έρχεται.

Ο Thierry Neuville και ο Mads Ostberg είναι οι μόνοι κορυφαίοι οδηγοί που μπορεί να είναι σε θέση να υπογράψουν με την Toyota για την επιστροφή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

«Είναι αλήθεια ότι δεν υπάρχουν πολλοί οδηγοί και ο Neuville μπορεί να είναι ο μόνος από τους κορυφαίους που δεν θα έχει συμβόλαιο», δήλωσε ο Makinen. «Πρέπει να το δούμε τώρα με προσοχή».

Ο Φιλανδός παραδέχτηκε ότι μια διέξοδος για την ομάδα του είναι να δώσει την έμφαση σε νέους οδηγούς.

Ήδη έχει τον Hiroki Arai, τον 21χρονο γιο του Toshi, του δύο φορές πρωταθλητή WRC στα αυτοκίνητα παραγωγής. Έχει επίσης τον 22χρονο Takamoto Katsuta, γιο του έξι φορές πρωταθλητή ράλι Ιαπωνίας, Norihiko Katsuta (βλ. φωτ. επάνω & κάτω).

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να κοιτάξουμε τη συνολική εικόνα για τους οδηγούς και να αποφασίσουμε ποιος θα είναι ο στόχος μας: ποιο είναι το ποσοστό νέων οδηγών που χρειαζόμαστε και ποιο αυτό των έμπειρων οδηγών», εξήγησε ο Makinen.

«Χρειαζόμαστε κάποια εμπειρία, όμως την ίδια στιγμή μπορεί να είναι καλύτερα για μας να επικεντρωθούμε στο μέλλον».

Ο Makinen πρόσθεσε ότι καταλαβαίνει την απόφαση του Meeke: «Βεβαίως θα θέλαμε πάρα πολύ να βλέπαμε τον Kris να είναι μέλος της ομάδας μας. Καταλαβαίνω την απόφασή του και την οπτική του. Είναι ξεκάθαρο ότι το δικό μας προϊόν δεν είναι έτοιμο ακόμα, αφού αρχίζουμε πρόγραμμα δοκιμών το Μάρτιο.

«Η Citroen μπορούσε να προσφέρει αγωνιστικό πρόγραμμα για το 2016 παράλληλα με την εξέλιξη για το αυτοκίνητο του 2017.

«Αντιλαμβάνομαι πλήρως την απόφαση, όντας και ο ίδιος οδηγός, όμως αυτή είναι η κατάσταση για μας και δεν μπορώ να κάνω τίποτα γι’ αυτό».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube