Δύο εργοστασιακά Škoda στο WRC

Δύο εργοστασιακά Škoda στο WRC

H Škoda Motorsport θα κατεβάσει δύο από τα νέα της Fabia R5 στην κατηγορία WRC2 του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι

Ο Πρωταθλητής Ευρώπης Esapekka Lappi θα ηγηθεί της προσπάθειας του τσέχικου εργοστασίου, ενώ σε επιλεγμένους αγώνες του WRC θα συμμετάσχουν επίσης ο πρωταθλητής Junior WRC του 2013, Pontus Tidemand, και ο πρωταθλητής Ασίας-Ειρηνικού, Jan Kopecký.

Το ντεμπούτο του Fabia R5 στο WRC θα γίνει στο Ράλι Πορτογαλίας (21-24 Μαϊου) και ο 24χρονος Lappi δεν μπορούσε να συγκρατήσει τον ενθουσιασμό του: «Ανυπομονούμε για τον πρώτο μας αγώνα με το νέο Fabia R5. Είμαστε ενθουσιασμένοι με το νέο αυτοκίνητο, είναι κάτι πραγματικά ξεχωριστό», είπε ο Φιλανδός (φωτ. κάτω).

Ο Kopecký είχε οδηγήσει ένα Skoda Fabia WRC το 2006 και το 2007. Ο 33χρονος Τσέχος ήταν βασικό στέλεχος της ομάδας εξέλιξης του R5, η οποία συμπλήρωσε 10.000 km δοκιμών του νέου αυτοκινήτου. «Δοκιμάσαμε το νέο αυτοκίνητο εκτεταμένα», είπε. «Είμαι πεπεισμένος ότι η ομάδα μας από πολλούς διεθνούς επιπέδου μηχανικούς έκανε σπουδαία δουλειά».

Η Skoda παρουσίασε το νέο Fabia R5, που αντικαθιστά το Fabia S2000, στην Τσεχία πριν λίγες μέρες, αφού πήρε την έγκριση (ομολογκασιόν) από τη FIA την 1 Απριλίου. Ο αγωνιστικός διευθυντής, Michal Hrabánek είπε ότι το αυτοκίνητο είναι ολοκαίνουργιο:

«Ξεκινήσαμε την εξέλιξη τον Ιανουάριο του 2014. Κάθε στάδιο εξέλιξης, κάθε δοκιμή, κάθε χιλιόμετρο που οδηγήσαμε και κάθε μέλος της ομάδας ήταν σημαντικό για την επιτυχία του σχεδίου».

Η επίσημη συμμετοχή της Skoda στο WRC έρχεται μόλις τρεις μήνες αφότου η Toyota ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2017 με ένα Yaris WRC.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube