10 λεπτά απόλαυσης Toyota Yaris WRC [video]

10 λεπτά απόλαυσης Toyota Yaris WRC [video]

Toyotaκιας και λάτρης των ράλι; Βάλε τα ηχεία στο τέρμα και απόλαυσε αυτό το video με τα καλύτερα στιγμιότυπα από την αναμφίβολα επιτυχημένη πρώτη χρονιά των Ιαπώνων στο WRC.

Η Toyota Gazoo Racing World Rally Team ολοκλήρωσε την πρώτη σεζόν της στο WRC στην 3η θέση, πίσω από την Ford και την Hyundai. Αν και η 3η θέση στους τέσσερις, δεν ακούγεται σαν ένα καλό αποτέλεσμα, η χρονιά ήταν παραπάνω από πετυχημένη για τους Ιάπωνες.

Στην πρώτη της χρονιά μια εντελώς νέα ομάδα κατάφερε να νικήσει την Citroen, η οποία είχε μεν μείνει ένα χρόνο εκτός για να προετοιμαστεί, ωστόσο είχε μια συνέχεια όλα αυτά τα τελευταία χρόνια, ενώ η Toyota απείχε από το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι από το 2002, όταν ολοκλήρωσε το πρόγραμμα εργοστασιακής συμμετοχής της Corolla WRC.

Τo ένα Yaris WRC οδήγησε ο Juho Hanninen, ο οποίος είχε κάνει και το μεγαλύτερο μέρος της εξέλιξης αλλά πλέον δεν είναι στην ομάδα καθώς την θέση του για το 2018 πήρε ο Ott Tanak. Το δεύτερο ο αναγεννημένος Jari-Matti Latvala. Ο οποίος βρήκε στην ιαπωνική ομάδα στέγη όταν η Volkswagen αποχώρησε από το WRC και έδειξε περισσότερο πιο σοβαρός και ολοκληρωμένος από ποτέ, συνδυάζοντας την αδιαμφισβήτητη ταχύτητά του με ώριμη οδήγηση. Στις περισσότερες τουλάχιστον περιπτώσεις. Ο Latvalla πήρε μία νίκη φέτος στην Σουηδία. Και άλλη μία στην Φιλανδία ο Esapekka Lappi, ο περσινός πρωταθλητής WRC2 που ανέλαβε το τρίτο Yaris μέσα στη χρονιά.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube