Ford: Πτυσσόμενη σχάρα ποδηλάτου για Mustang

Ford: Πτυσσόμενη σχάρα ποδηλάτου για Mustang

Η Ford σχεδίασε και ίσως βγάλει στην παραγωγή μια πτυσσόμενη βάση μεταφοράς ποδηλάτων, κατάλληλη για εφαρμογή σε σπορ κουπέ.

Λύση αναμένεται να δώσει η Ford στους κατόχους σπορ μοντέλων, όπως η Mustang, που μέχρι σήμερα δυσκολεύονταν αρκετά όταν έπρεπε να μεταφέρουν το ποδήλατό τους με το αυτοκίνητο.

Τα σχέδια που διέρρευσαν από το αμερικανικό γραφείο ευρεσιτεχνιών αποκαλύπτουν ότι η Ford έχει εξελίξει ένα σύστημα μεταφοράς ποδηλάτων στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, αντίστοιχης λογικής με το FlexFix της Opel. Όταν δεν χρησιμοποιείται, η ύπαρξή του γίνεται αντιληπτή μόνο από δύο οπές στο κάτω μέρος του πίσω προφυλακτήρα της Mustang.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Ford Mustang GT [video]

Όταν ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου θέλει να χρησιμοποιήσει το σύστημα, από εκεί αποκαλύπτονται δύο διαμήκεις μπάρες, οι οποίες εκτείνονται προς τα έξω χάρη στα αντίστοιχα ελατήρια στο σημείο έδρασής τους. Πάνω τους έχουν θέσεις για την τοποθέτηση και την ασφαλή στήριξη δύο ποδηλάτων, εγκάρσια, όπως συμβαίνει στις aftermarket σχάρες ποδηλάτων που στηρίζονται στον κοτσαδόρο.



Με αυτό τον τρόπο αποτρέπονται οι φθορές που μπορεί να προκαλέσει στο αμάξωμα μια βάση ποδηλάτων που δεν είναι ειδικά σχεδιασμένη για αυτό, και δεν εφαρμόζει σωστά. Επιπλέον πλεονεκτήματα είναι το ότι δεν χρειάζεται να την αποθηκεύσεις κάπου όταν δεν χρησιμοποιείται, αλλά και το ότι ακόμα κι όταν έχουν τοποθετηθεί ποδήλατα σε αυτή, το πορτ-μπαγκάζ ανοιγοκλείνει ανεξάρτητα.

Το μεγάλο ερωτηματικό είναι αν και πότε σκοπεύει να βγάλει η Ford αυτή τη λύση στην παραγωγή. Τα σχέδια για την κατοχύρωσή της, στα οποία απεικονίζεται μια παλαιότερη γενιά της Mustang, είχαν κατατεθεί τον Ιανουάριο του 2016. Ακόμα όμως δεν έχουμε δει την πτυσσόμενη σχάρα ποδηλάτων να διατίθεται ούτε ως έξτρα ούτε ως aftermarket αξεσουάρ.

[Πηγή: Free Patents Online]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube